Prva žena glavni urednik u Saudijskoj Arabiji

Izvor: Blic, 17.Feb.2014, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva žena glavni urednik u Saudijskoj Arabiji

Saudijski dnevni list Saudi Gazet imenovao je za glavnu i odgovornu urednicu Somaju Džabarti, i tako postao prvi list u toj zemlji koji je na glavno uredničko mesto postavio jednu ženu, saopšteno je juče na sajtu lista.

Saudi Gazeta je dnevni list koji izlazi na engleskom jeziku.

Dosadašnji glavni urednik tog lista Haled Almaina poručio je da je Džabarti radila sa njim skoro 13 godina i da je odlučna i posvećena novinarka.

"Odluka, kojom je njoj omogućena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ova prilika, nije doneta na osnovu pitanja pola, već pitanja zasluga", naveo je Almaina u svom komentaru u tom listu. Džabarti je do sada bila zamenica glavnog i odgovornog urednika u Saudi Gazeti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.