Prva reakcija Irana na Trampovu odluku

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2018, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva reakcija Irana na Trampovu odluku

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je da je izlazak SAD iz nuklearnog sporazuma važno istorijsko iskustvo za Iran

- Iran se pridržavao svih obaveza iz nuklearnog sporazuma, realizovao ga je - rekao je Rohani. On je obećao da će iranska ekonomija nakon današnje odluke SAD nastaviti da se razvija.

Pročitajte i:

Rohani je izjavio da da je naložio MIP Irana da u narednih nekoliko nedelja razgovara o nuklearnom sporazumu sa evropskim državama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rusijom i Kinom.

- Ako postignemo cilj sporazuma u saradnji sa ostalim njegovim potpisnicima, onda će on ostati na snazi… Time što je izašla iz sporazuma, Amerika je zvanično ugrozila svoju posvećenost jednom međunarodnom sporazumu - rekao je on u govoru koji je prenosila državna televizija.

Rohani je izjavio da SAD nikad ne poštuju obaveze koje preuzmu na sebe.

Iranski predsednik je naložio stručnjacima za nuklearnu energiju da budu spremni u slučaju potrebe da nastave razvoj nuklearne industrije, bez ograničenja.

- Naložio sam Organizaciji za atomsku energetiku da bude spremna da preduzme naredne korake u slučaju potrebe. Ako to bude bilo potrebno, počećemo industrijsko obogaćivanje bez nekih ograničenja - izjavio je Rohani u obraćanju naciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.