Izvor: Mondo, 05.Apr.2019, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva prava Cupra: 300 konja za 40.000 evra (FOTO VIDEO)

Cupra Ateca je bila izložena na Sajmu u Beogradu

Izvor: MONDO

Stigla je prva Cupra!

Seat je odvojio prošle godine svoje sportske modele odvojio u zaseban brend, a prvi model je baziran na SUV modelu Ateca.

Ovaj potez najbolje pokazuje koliko su "terenci" bitni španskom brendu, koji je nedavno predstavio i najveći model Terraco.

U skladu s tim, na Beogradskom sajmu bili su i izloženi samo SUV modeli, odnosno mesta nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za Ibicu i Leona.

No, da se vratimo prvoj Cupri.

Svakako njena najbitnija karakteristika je motor. Jedini dostupan model je dvolitarski turbo-benzinac od 300 konjskih snaga, koji se prebacuju za sva četiri točka preko sedmostepenog DSG menjača s duplim kvačilom. Ovaj fantastični agregat lansira Atecu do "stotke" za samo 5,4 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 245 km/h.

Automobili stiže sa adaptivnim ogibljenjem, koje ima šest načina vožnje, među kojima je i posebni CUPRA mod.

Spolja gledano jasno je da se radi o posebnoj verziji. Osim novog logoa, u boji bakra, tu je i posebna maska hladnjaka, aerodinamični set spojlera, sportski kraj četiri izduvne cevi, kao i 19-inčne felne.

U unutrašnjosti se nije štedelo na alkantari, a tu su i ostali sportski elementi, poput zasečenog volana i alu-papučica.

Celu priču prati i ekskluzivna, i to početna cena od 38.140 evra. Model izložen na sajmu je imao "nalepnicu" od 40 hiljada evra.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.