Prva nagrada u Rumuniji za Ženski akademski hor

Izvor: Megafon.co, 22.Maj.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva nagrada u Rumuniji za Ženski akademski hor

Ženski akademski hor Studentskog kulturnog centra Niš, pod dirigentskom palicom prof. mr Ivane Mirović osvojio je prvu nagradu na Međunarodnom horskom takmičenju u Rumuniji, održanom od 18. do 20. maja u gradu Pitešti, saopštava SKC.
Iako je konkurencija bila velika, žiri je jednoglasno odlučio da hor iz Niša osvoji prvo mesto. U zgradi Filharmonije u Piteštiju nastupilo je dvadeset članica Ženskog akademskog hora. One su se publici predstavile duhovnim kompozicijama, tradicionalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << bugarskom, kao i rumunskom kompozicijom, kojom su želele da ukažu poštovanje domaćinima, a izvele su i pesmu ,,Primorski napjevi” Stevana St. Mokranjca.
Ženski akademski hor SKC je nastupom u Rumuniji izašao iz okvira klasičnog horskog nastupanja izvodeći numeru Bitlsa „Lady Madonna“, sa koreografijom specijalno uvežbanom sa profesorkom Inom Šorohovom iz Rusije, koja je krajem aprila održala majstorski kurs u Nišu, kažu u Studentskom kulturnom centru.

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.