Prva izložba slika na pijaci u Beogradu

Izvor: Blic, 28.Jan.2011, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva izložba slika na pijaci u Beogradu

Izložba slikara Maneta Šakića pod nаzivom „Vrelo“, otvorena je danas u mlečnoj hali pijace „Kаlenić“. To je ujedno i prvi put da se neka izložba u Beogradu organizuje u ovakvom prostoru.

Beograđani koji su juče posetili "Kalenić” pijacu mogli su da pored kupovine i degustacije proizvoda uživaju u slikama umetnika Maneta Šakića.

„Tražeći smisao u haosu, stvaranjem u destrukciji, želim da hrabro ukažem na neuništivo i neprolazno. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lavirintu ljudskih zabludа, haotičnoj odi prolaznosti svih oblika, tražim izraz svesti, smisla u bilo kom obliku i u bilo kojoj dimenziji" - kaže Mane Šakić.

Treća izložba u Srbiji

Sin pevačice Olivere Katarine, Mane Šakić diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti. Izlagao je u inostranstvu, prvu izložbu u Beogradu održao je u galeriji „Ozon", a drugu u Novom Sadu u galeriji „Prometej".

Izložbu je juče u mlečnoj hali pogledalo oko stotinak građna, koji su bili iznenađeni novim konceptom umetnosti koji su predstavile "Gradske pijace”.

„Građani će imati prilike da uživaju u umetničkim delima dok obavljaju svoju kupovinu i moći će da budu u direktnom kontaktu sa umetnikom. Održavanje izložbe slika na pijaci jeste ilustracija sadržaja koji se može odvijati na budućoj pijaci-trgu" - kaže Marija Bošnjaković iz „Gradskih pijaca".

Izložba na „Kalenić" pijaci biće otvorena do nedelje od 6 do 18 časova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.