Provere u MUP-u počinju ovih dana

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provere u MUP-u počinju ovih dana

Beograd -- Provera rada rukovodilaca u MUP-u počeće već za nekoliko dana, a "ne može se predvideti koliko će trajati", kaže državni sekretar Vanja Vukić.

Vukić je prošlog vikenda najavio formiranje komisije koju će činiti predstavnici Direkcije policije, kabineta ministra i drugih organizacionih jedinica MUP-a.

On je za Danas precizirao da to neće biti formalna komisija, već tim eksperata koji će ocenjivati rad policijskih uprava i načelnika, kao i da će taj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim početi da radi odmah po formiranju - u narednih nekoliko dana.

"Ispitivaće se i funkcionisanje pojedinih policijskih stanica, jer su mnoge od njih, posebno u Beogradu, veće od pojedinih uprava u Srbiji. Kada obiđu sve uprave i veće policijske stanice, sastaviće izveštaj o njihovom radu. Zasad ne možemo da predvidimo koliko će to da traje", rekao je Vukić za "Danas".

Vukić je ranije najavio da će on lično obići nekoliko uprava zajedno sa formiranim timom, među kojima je i onaj u Beogradu, o čijem su funkcionisanju pod načelnikom Stevanom Bjelićem mediji pisali proteklih meseci.

S druge strane, oglasio se Sindikat srpske policije, koji je saopštio da će najavljena komisija za kontrolu rada rukovodilaca MUP-a imati smisla samo ako u njoj budu i predstavnici nevladinog sektora, Odbora Skupštine Srbije za bezbednost i policijskih sindikata.

"Mora se prestati sa praksom da se oni koji su prekršili zakon samo smene, umesto da se protiv njih pokrene odgovarajući postupak", navodi SSS.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Provere u MUP-u kreću ovih dana

Izvor: medio.rs, 13.Avg.2013

Beograd -- Provera rada rukovodilaca u MUP-u počeće već za nekoliko dana, a "ne može se predvideti koliko će trajati", kaže državni sekretar Vanja Vukić.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.