Provera prodaje Sartida, saslušani Labus, Vlahović, Đelić i Kolesar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2012, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provera prodaje Sartida, saslušani Labus, Vlahović, Đelić i Kolesar

BEOGRAD -

Miroljub Labus, Aleksandar Vlahović, Božidar Đelić i Nemanja Kolesar bili su zbog prodaje "Sartida" na informativnom razgovoru u policiji, u svojstvu građana.

Do sada je ukupno saslušano više od 20 osoba, pišu Novosti i dodaju da će u januaru biti ispitan i biznismen Danko Đunić, a u svim ovim ispitivanjima učestvuju i zamenici tužioca za organizovani kriminal.

Labus je u vreme prodaje smederevske železare bio potpredsednik u Saveznoj vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, Vlahović je bio ministar privrede i privatizacije, Đelić je bio ministar finansija, a Kolesar je bio šef radne grupe zadužene za privatizaciju "Sartida" i šef kabineta tadašnjeg premijera Zorana Đinđića.

Đunić je kao vlasnik Ekonomskog instituta radio procenu ove kompanije, podseća list.

"Sartid" je prodat neposrednom pogodbom za 23 miliona evra "Ju-Es stilu", dok su dugovi koji su se procenjivali na 1,7 milijardi dolara, po oceni Saveta za borbu protiv korupcije) preneti na državu.

Ova američka kompanija je na taj način dobila kompletnu novu i staru železaru sa 300 hektara zemlje, tri livnice, fabriku belih limova u Šapcu (investicija vredna 150 miliona dolara), smederevsku luku od regionalnog značaja, slobodnu carinsku zonu u Smederevu, površine od 21 hektar, fabriku kreča u Kučevu, kao i niz drugih nekretnina.

U ovom trenutku istražne organe najviše muči činjenica gde se izgubilo šest miliona dolara od Amerike do Srbije, piše list.

List "Pitsburg post - gazete" objavio je 2004. godine podatak da je "Sartid" kupljen za 33 miliona dolara, od kojih 23 miliona u gotovini, šest miliona za transakcije - provizije i četiri miliona za zbrinjavanje nezaposlenih.

Policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal istražuju ko je uzeo tih šest miliona provizije, dodaje list.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Provera prodaje "Sartida"

Izvor: RTS, 21.Dec.2012

Miroljub Labus, Aleksandar Vlahović, Božidar Đelić i Nemanja Kolesar bili su zbog prodaje "Sartida" na informativnom razgovoru u policiji, u svojstvu građana, pišu "Novosti". Sledeći će biti ispitan Danko Đunić koji je radio procenu kompanije. ..Zbog prodaje "Sartida", na informativnom razgovoru...

Nastavak na RTS...

Provera prodaje "Sartida"

Izvor: B92, 21.Dec.2012

Beograd -- Labus, Vlahović, Đelić i Kolesar su pre mesec dana zbog prodaje Sartida bili na informativnom razgovoru u policiji, u svojstvu građana, nezvanično saznaje B92...I Večernje novosti pišu o ovom slučaju. Ovaj list saznaje da je do sada ukupno saslušano više od 20 osoba, a da će u januaru...

Nastavak na B92...

Đelić i Vlahović saslušani, neka se spremi Đunić

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2012

Miroljub Labus, Aleksandar Vlahović, Božidar Đelić i Nemanja Kolesar su pre mesec dana zbog prodaje Sartida bili na informativnom razgovoru u policiji, u svojstvu građana. Do sada je ukupno saslušano više od 20 osoba, a u januaru će biti ispitan i biznismen Danko Đunić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.