Provaljeno u 15 srpskih povratničkih kuća na Kosovu

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provaljeno u 15 srpskih povratničkih kuća na Kosovu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u selu Grabac u opštini Klina provaljeno u oko 15 srpskih povratničkih kuća i osudila pokušaj ugrožavanja bezbednosti Srba.

"Ovaj bezočni napad na srpsku imovinu treba posmatrati u svetlu višenedeljne kampanje zastrašivanja Srba južno od Ibra, i neophodno je da se sa tom praksom smesta prestane kako osetljiva bezbednosna situacija u pokrajini ne bi bila narušena", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << navodi se u saopštenju povodom sinoćnih provala.

Kancelarija je osudila napade i pozvala međunarodnu zajednicu "da ne žmuri pred činjenicom da je srpski narod na Kosovu i Metohiji svakodnevno na meti napada ekstremista koji prerušeni u provalnike seju strah u enklavama južno od Ibra kradući stoku i provaljujući u kuće".

U saopštenju se dodaje da stalni napadi na srpsku imovinu predstavljaju dokaz potpunog odsustva vladavine prava, neispunjenja demokratskih standarda i neuspeha međunarodnih organizacija na Kosovu.

"Koristimo i ovu priliku da ekstremiste na Kosovu i Metohiji još jednom upozorimo da Srbija nikada neće dozvoliti sistematsko ugrožavanje ljudskih prava i bezbednosti srpskog naroda u pokrajini", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kancelarija za KiM: Provaljeno u 15 srpskih kuća u Klini

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2018

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je u selu Grabac u opštini Klina provaljeno u oko 15 srpskih povratničkih kuća i osudila pokušaj ugrožavanja bezbednosti Srba..."Ovaj bezočni napad na srpsku imovinu treba posmatrati u svetlu višenedeljne kampanje zastrašivanja Srba južno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Policija kaže " 'ne bojte se', a oni noću po selima..."

Izvor: B92, 02.Okt.2018

U selu Grabac u Klini je provaljeno u petnaestak srpskih povratničkih kuća, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM, a prenosi Kossev...Informaciju o krađama u ovom povratničkom selu preneo je i RTS koji navodi da su nepoznate osobe obile i opljačkale "najmanje deset kuća“, a dok broj obijenih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.