Protest žena iz Vulinove stranke kod Skupštine grada

Izvor: Mondo, 11.Okt.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest žena iz Vulinove stranke kod Skupštine grada

Žene Pokreta socijalista okupile su se ispred Skupštine Beograda kako bi izrazile protest protiv jednog od lidera opozicionog Saveza za Srbiju i gradskog odbornika Željka Veselinovića, zbog uvredljive poruke o premijerki Srbije.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović Ilustracija

 One su uputile poruke osnivačima SZS Vuku Jeremiću, Draganu Đilasu i Veselinoviću: "Jeremiću, izvini se ženama", "Đilase, izvini se ženama", "Stop nasilju nad ženama" Veselinoviću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tebi je nažalost samo duša crna", "Silovanje nije politika", "A da su vaše ćerke?", "Veselinoviću napolje" .

Predsednica Aktiva žena Pokreta socijalista Svetlana Selaković poručila je da su se žene te stranke, članice vladajuće koalicije, ponovo okupile kako bi još jednom izrazile protest i veliko nezadovoljstvo ponašanjem i retorikom Željka Veselinovića.

"Najoštrije osuđujemo napad na gospođu premijerku Anu Brnabić i retoriku kojom se služe. Žene Pokreta socijalista ne mogu da shvate i veruju da niko nije osudio taj govor i da se nisu javili ni Đilas, ni Jeremić, ni (lider Dveri Broško) Obradović, da su dozvolili da se žene u Srbiji vređaju na ovakav način", rekla je Selakovićeva.

Ona je upitala da li će to biti retorika u budućem političkom životu Srbije, "da li će svako ko misli drugačije nego pristalice Saveza za Srbiju biti na ovakav način prozivan, vređan, nipodaštavan, omalovažavan?"

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željko Veselinović, čiji je sindikat deo Saveza za Srbiju, brutalno je u septembru izvređao premijerku revoltiran njenim stavom o rijaliti programima. Nakon premijerkinog odgovora on je uputio izvinjenje.

Sindikalac izvređao Brnabić, pa uputio izvinjenje

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.