Izvor: N1 televizija, 04.Sep.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog promene učitelja, đaci ne dolaze na nastavu

Đaci III/4 u školi "Zmaj Jova Jovanović" na Voždovcu već dva dana ne dolaze na nastavu. Roditelji učenika su nezadovoljni jer to odeljenje po treći put menja učitelja. Oni traže da se, umesto nove učiteljice, u razred vrati učitelj koji je decu vodio u drugom razredu.

Izvor: N1

Samo četvoro đaka je došlo da se upozna sa novom nastavnicom. Do trećeg razreda, đaci tog odeljenja, promenili su dva učitelja i zato roditelji ne žele još jednu promenu. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

"Trebalo je videti decu kad dođu kući. Posle prve godine u šoku, tužna, otišao im učitelj. Sledeće godine, taman su se navikli na učitelja, dobro se pokazao, odlično je radio, opet šok", priča roditelj Zoran Vlajković.

Učitelj koji se dobro pokazao radiće sa decom u boravku, kaže direktorka škole. Zameniće ga učiteljica koja je izvela četvrtake, a zbog manjeg broja upisane dece, ove godine nije dobila novo odeljenje prvog razreda.

Ključna razliku između njih dvoje: učiteljica ima ugovor za stalno i licencu, a učitelj je bez licence i angažovan na određeno vreme.

"Ja prosto nemam dilemu i nemam drugu odluku. Koleginica sa 18 godina radnog staža ne može da bude na nekoj listi koja sutra gubi posao. Ona će ostati u odeljenju, stabilno, vodi to odeljenje do kraja IV razreda i nema razloga da ikakvih promena više bude", kaže direktorka škole "Zmaj Jova Jovanović" Vesna Životić.

Ovo objašenjenje roditelji ne prihvataju. Njihov zaključak je: ostali razredi ne menjaju učitelja, mi smo ekperimentalno odeljenje.

"Ja razumem da postoje životne situacije, ili u poslu, kad mora da se donese odluka koja nije svakome dobra. Nečiji interesi moraju da se žrtvuju, postoje teške situacije, ali moje mišljenje je da su u ovom slučaju žrtvovana deca", kaže Vlajković.

U nadležnom sekretarijatu kažu da situaciju prate i da ne vide ništa sporno u odluci direktorke. Gradski sekretar poziva na smirivanje situacije.

"Razumem i roditelje, ali možda reaguju malo emotivno. Po svemu što vidimo sve je u skladu sa zakonom. Inspekcija Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu će dodatno izaći na teren, da utvrdi stanje, ali zaista molim sve da se situacija na neki način smiri i da pustimo decu da normalno prisustvuju nastavi", poručio je Slavko Gak.

Apel roditeljima uputila je i direktorka: da dovedu decu na nastavu, i daju šansu novoj učiteljici. Roditelji, za sad, ne popuštaju. Ako budu morali da promene učitelja, spremi su, kažu, i da decu upišu u drugu školu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roditelji protiv promene učitelja u OŠ "Zmaj Jova Jovanović"

Izvor: N1 televizija, 04.Sep.2018

Roditelji učenika su nezadovoljni jer odeljenje po treći put menja učitelja. Pogledajte prilog Nede Kurjački:..Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

BURA ZBOG PROMENE UČITELJA Roditelji ne šalju osnovce na nastavu; Direktorka: Blokada samo šteti deci

Izvor: Blic, 05.Sep.2018, 20:49

Treći dan blokade nastave za učenike III/4 Osnovne škole "Zmaj Jova Jovanović" na Voždovcu, koji su treći put za dve godine dobili novog učitelja, prošao je tako što velika većina njih i dalje ne ide u školu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.