Protest upozorenja: Prevoznici 3.oktobra blokiraju put

Izvor: Vesti-online.com, 28.Sep.2018, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest upozorenja: Prevoznici 3.oktobra blokiraju put

Delatnost međunarodnog transporta tereta predstavlja veoma važan deo privrede svake zemlje, stoga su srpski prevoznici najvili protest 3. oktobra, u periodu od 14:00 do 16:00h, na graničnim prelazima Kelebija, Vatin, Šid i Preševo.

Zbog niza problema sa kojima se susreću srpski prevoznici a koji direktno utiču na srpsko transportno tržište i nerazumevanja od strane nadležnih institucija, Poslovno udruženje „Međunarodni transport“ iz Beograda i Udruženje „MDT sistem“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz Kraljeva najavili su protest upozorenja koji je zakazan za sredu, 3. oktobar 2018. godine u periodu od 14:00 do 16:00h.

Protest upozorenja će se obaviti teretnim vozilima iz voznih parkova prevoznika registrovanih za obavljanje prevoza tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju.

Kako oni kažu, mirnim i civilizovanim putem prevoznici nisu uspeli da Ministarstvu finansija ukažu na dugogodišnje probleme koji iz dana u dan sve više kulminiraju, i prinuđeni su da putem protesta upozorenja izvrše pritisak na Ministarstvo finansija kako bi ono reagovalo na otimanje novca srpskoj privredi preko privatnih terminala na kojima se uslovljava ulazak vozila prevoznika radi obavljanja carinskih formalnosti.

Protest upozorenja u navedenom terminu će se odvijati tako što će se blokirati ulazni i izlazni teretni terminal na graničnim prelazima Kelebija, Vatin, Šid i Preševo.

Razlog protesta upozorenja nije samo bespravna naplata parking prostora radi obavljanja carinskih formalnosti, već je i problem predugog čekanja na graničnim prelazima, visoka cena goriva, nepostojanje poreskih kredita i subvencija prevoznika i ostali problemi koji dovode srpske prevoznike u veoma loš ekonomski položaj i time iste primoravaju da svoje poslovanje sele u zemlje iz okruženja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.