Desetine hiljada Španaca na ulicama

Izvor: B92, 29.Apr.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetine hiljada Španaca na ulicama

Madrid -- Desetine hiljada Španaca protestuju u Madridu protiv novih mera štednje koje se odnose na potrošnju u oblasti obrazovanja i zdravstvene zaštite.

Demonstranti nose transparente na kojima, između ostalog, piše "Zločin je smanjivati zdravstvenu zaštitu" i "Narodi Evrope, ustanite", dok na jednom od njih jednostavno piše "Ne", javila je agencija Frans pres.

Španska vlada je 20. aprila odobrila reforme kojima se ukidaju besplatni lekovi za penzionere i povećavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << školarine za studente, kako bi se uštedelo dodatnih 10 milijardi evra godišnje.

"Smanjenje potrošnje u zdravstvu i obrazovanju za nas, radničku klasu, kap je koja je prelila čašu. Bez toga, šta nam preostaje? Mi čak nemamo ni posao", kaže 60-godišnji državni službenik Domingo Samora.

Madrid je obećao da će ove godine svoj budžetski deficit, koji trenutno iznosi 8,5 odsto bruto domaćeg proizvoda, smanjiti na 5,3 odsto. Stopa nezaposlenosti u Španiji u prvom kvartalu ove godine premašila je 24 odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Desetina hiljada Španaca protestuje protiv mera štednje

Izvor: Radio 021, 29.Apr.2012

Desetine hiljada Španaca protestuju danas u Madridu protiv novih mera štednje koje se odnose na potrošnju u oblasti obrazovanja i zdravstvene zaštite.

Nastavak na Radio 021...

Desetine hiljada Španaca protestovalo zbog mera štednje

Izvor: Politika, 29.Apr.2012

MADRID – Više desetina hiljada ljudi protestovalo je danas u Španiji zbog najavljenih mera štednje u oblasti obrazovanja i zdravstvene zaštite...Konzervativna vlada premijera Marijana Rahoja prinuđena je na nove mere štednje, i to u vreme kada Španija ulazi, već treću godinu zaredom, u recesiju...Premijer...

Nastavak na Politika...

Španija: Protesti protiv mera štednji

Izvor: BKTV News, 29.Apr.2012

Zbog uvođenja novih mera štednje u oblasti obrazovanja i zdravstvene zaštite, desetine hiljada Španaca protestuje na ulicama Madrida.. Desetine hiljada Španaca protestuju u Madridu protiv novih mera štednje, koje se odnose na potrošnju u oblasti obrazovanja i zdravstvene zaštite.. Demonstranti...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.