Protest nastavnika koji ne koriste javni prevoz

Izvor: Studio B, 06.Mar.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest nastavnika koji ne koriste javni prevoz

Forum beogradskih gimnazija (FBG) i drugi sindikati zahtevaće da se zaposlenima u beogradskim školama, koji ne koriste javni prevoz za dolazak na posao, isplaćuje mesečna novčana naknada za prevoz.

Predsednik FBG Miodrag Sokić je rekao da će u suprotnom, spremiti tužbe i naveo da su od gradskog Sekretarijata za obrazovanje dobili odgovor da nemaju pravo na naknadu za prevoz, jer, kako je obrazloženo, Sekretarijat ima pravo da bira na koji način će omogućiti prevoz. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

"Pošto su oni izabrali tehnologiju Bus plus karitce, smatramo da je to pravno neodrživo po Zakonu o radu i po kolektivnom ugovoru, odnosno uvereni smo da imamo pravo da nam se isplati novčana naknada u iznosu najjeftinijeg prevoza", rekao je Sokić.

Pre tužbi, naveo je on, svaki prosvetni radnik mora se obratiti direktoru sa zahtevom za isplatu novca, i ta procedura je u toku.

Prema njegovim rečima, kada dobiju nepovoljan odgovor od direktora, nastavnici treba da se žale školskom odboru, a potom sledi sud.

Kako je naveo Sokić, u školama u užem gradskom jezgru prosečno je po desetak takvih zahteva, a u prigradskim

ustanovama ih je mnogo više.

Na primer, u jednoj obrenovačkoj školi novčanu naknadu traži 30 od ukupno 40 zaposlenih radnika, rekao je Sokić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.