Protest majki u CG, probijena ograda, guranje sa policijom

Izvor: B92, 16.Feb.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest majki u CG, probijena ograda, guranje sa policijom

Podgorica -- Crnogorska policija sprečila je nasilan ulazak u zgradu vlade žena, korisnica naknada za troje i više dece.

One protestuju zbog smanjenja naknada, javlja izveštač Tanjuga iz Podgorice.

One su probile metalnu ogradu ispred Vlade Crne Gore, i došle do samog ulaza u zgradu izvršne vlasti.

Ispred ulaza u zgradu vlade došlo je do guranja sa policijom.

Nezadovoljne majke skandiraju "Dole vlada", zahtevajući ostavke.

Poručuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i "Ne dirajte majke", a zahtevaju i pregovore s premijerom Duškom Markovićem.

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta (DF) i predsednik Radničke partije Janko Vučinić, u obraćanju nezadovoljnim majkama, predložio je korisnicama naknada da postave ultimatum da se u roku od 15 minuta povuče odluka o umanjenju naknada.

Predstavnica majki Željka Savković pozvala je premijera Markovića da se pojavi pred nezadovoljnim majkama, poručujući da će pola sata čekati poziv na prijem u vladu.

Ona je zatražila povlačenje zakona o smanjenju naknada.

"Bog je majkama dao da ćute i trpe, ali više neće moći", poručila je ona.

Na protestu učestvuje oko 2.500 žena iz Podgorice, a pridružili su im se i drugi građani.

Skupu se obraćaju i majke iz Nikšića, Pljevalja, Berana, Bijelog Polja i drugih crnogorskih gradova i apeluju da se ovaj skup ne zloupotrebljava u političke svrhe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.