Protest Sindikata nauke: Žele više para i smenu Obradovića

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2013, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Sindikata nauke: Žele više para i smenu Obradovića

Više od hiljadu članova Sindikata nauke Srbije blokiralo je saobraćaj kod Vlade Srbije u centru Beograda, tokom protesta na kojima zahtevaju više novca za rad, prestanak kašnjenja zarada i ostavku ministra prosvete i nauke Žarka Obradovića.

Više od hiljadu članova Sindikata nauke Srbije blokiralo je saobraćaj kod Vlade Srbije u centru Beograda  

Predstavnici Sindikata su u vladi predali svoje zahteve premijeru Ivici Dačići i prvom potpredsedniku vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Aleksandru Vučiću, nakon čega su nastavili protestnu šetnju do Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje se nalazi pedesetak metara od zgrade vlade.

  Razlog za održavanje protesta je nedostatak stručnog i ozbiljnog odnosa države prema nauci, zbog čega je ugrožen opstanak nauke u Srbiji  

 

"Suština je u tome što nam nisu isplaćena sredstva za rad. To što primamo platu ne znači da smo naučnici, mi smo naučnici onog momenta kada možemo da radimo i kada postajemo pokretač ovog društva", rekao je agenciji Beta jedan od organizatora protesta, saradnik Instituta za fiziku Milovan Šuvakov.

  To što primamo platu ne znači da smo naučnici, mi smo naučnici onog momenta kada možemo da radimo i kada postajemo pokretač ovog društva: Šuvakov  

Prema njegovim rečima, razlog za održavanje protesta je nedostatak stručnog i ozbiljnog odnosa države prema nauci, zbog čega je ugrožen opstanak nauke u Srbiji.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.