Prosvetari tražže jedinstvene platne razrede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari tražže jedinstvene platne razrede

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije protestovali su danas ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu tražeći uvođenje jedinstvenih platnih razreda u čitavoj javnoj upravi.

Demonstranti su nosili zastave sindikata, Srbije i transparent na kome je pisalo: "Odbrana profesije nastavnika".

Predsednica tog sindikata Jasna Janković je rekla da je dobila informaciju da se uveliko radi na stvaranju platnih razreda i da će, kako se očekuje, prosvetari biti u osmom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << platnom razredu.

"To praktično znači da će od januara 2019. zaposleni u prosveti imati manje plate nego danas, a manja primanja će imati i oni koji odu u penziju", ocenila je Janković.

Prema Janković, sistem platnih razreda koji pravi Vlada Srbije je diskriminatorski prema zaposlenima u prosveti, zdravstvu i socijalnim službama.

Ona je istakla i da aktuelna vlada ne priznaje i ne primenjuje sporazum koji su sindikati prosvete sa tadašnjom Vladom Srbije potpisali pre tri godine.

"Obrazloženje za takvo postupanje vlade je da je taj sporazum potpisala prethodna vlast", dodala je Janković, koja je poručila da će prosvetari nastaviti da se bore za svoja prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Protest prosvetara: Zbog platnih razreda prosveti manje plate

Izvor: Radio 021, 25.Apr.2018

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije protestovali su danas ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu tražeći uvođenje jedinstvenih platnih razreda u čitavoj javnoj upravi...Unija traži i povećanje plata u ovoj godini dva puta po 10 odsto, kao i da se zaposlenima u prosveti isplate četiri...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.