Proslavljena 65. godišnjica Revolucije na Kubi

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 00:55

Proslavljena 65. godišnjica Revolucije na Kubi

Na Kubi je proslavljena 65. godišnjica revolucije u kojoj su ''Barbudosi'' pod vođstvom Fidela Kastra zbacile sa vlasti diktatora Fulgencija Batistu.

''Revolucionari nisu stigli do 65. godišnjice da bi se predali i predali svoju zastavu. Tajna revolucije da izdrži sve nedaće bilo je učešće naroda u jedinstvenoj istoriji otpora i kreativnosti, sa čvrstim vođstvom i nizom principa'', izjavio je predsednik Kube Migel Dijaz-Kanel, a prenosi televizija Telesur.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okviru obeležavanja godišnjice, kubanska zastava istankuta je na zgradama javnih uprava u više kubanskih gradova, uključujući Santjago, odakle je 1959. ''u svet poslata vest o uspehu revolucije''.

Vlasti i lokalno stanovništvo Santjaga posetiće groblje Santa Ifigenija, gde će pred spomenikom komandantu Fidelu Kastru biti odana počast.

"Kuba sa radošću slavi 65. godišnjicu trijumfa revolucije. Ovo je revolucija koja raste suočena sa nedaćama i nastaviće da ide napred, uprkos nehumanoj blokadi, sa odlučnošću Kubanaca da nikada ne posustaju", izjavio je ministar spoljnih poslova Kube Bruno Rodrigez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.