Proslave Nove godine neće biti, mi ćemo biti na Trgu

Izvor: B92, 27.Dec.2018, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Proslave Nove godine neće biti, mi ćemo biti na Trgu"

Nekoliko hiljada ljudi ponovo je zajedno sa Davorom Dragičevićem i Suzanom Radanović, roditeljima ubijenog Davida Dragičevića, šetalo ulicama Banjaluke.

Oni su prošetali ulicama pošto im policija nije odobrila da se okupe na Trgu Krajine.

Sve vreme su uzvikivali: "Pravda za Davida", "Ubice, ubice", "Ko je ubio Davida?", "Davore, Davore"…, tražili su ostavku ministra policije Dragana Lukača, a na čelu kolone bila je istaknuta zastava sa Davidovim likom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Građani su prvo otišli do kuće porodice Rađen u naselju Lauš, koju je prema policijskoj verziji David navodno opljačkao u noći nestanka 18. maja, a potom do mosta preko Crkvene, gde je, kako je rekla policija, "zadesno" okončao život.

"Lukaču, je li ovde moj David ubijen?", upitao je Davor Dragičević.

Kolona je potom došla do Bulevara, a potom krenula prema Policijskoj upravi Banjaluka, odakle su skrenuli prema Elektrotehničkom fakultetu, čiji je student bio pokojni David.

Od ETF-a građani su se ponovo vratili prema Trgu Krajine, gde su i dalje stacionirani pripadnici Jedinice za podršku, kojima su skandirali: "Ubice, ubice"

Kolona je potom krenula gospodskom do Palate republike, gde su bile raspoređene jake policijske snage, a potom su stigli do Gradske uprave, gde je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić večeras organizovao novogodišji prijem.

"Hvala vam svima i večeras za mir i dostojanstvo. Sve ijedan ubica i saučesnik mora biti uhapšen i kažnjen. Milorade, oproštaja i zaborava nema", rekao je Davor okupljenim građanima, završavajući večerašnju protestnu šetnju ispred Gradske uprave.

On je naveo da su građani večeras pokazali koliko su jaki i istrajni.

"Ako ne ispune naše zahteve do 9. januara preuzimamo sve u svoje ruke. Ja ću lično sve predvoditi i uzećemo ono što je naše. Ja vam se divim, ja moram biti tu, zbog svog deteta, vi ne morate", kazao je Davor Dragičević. U Banjaluci se večeras nije desio nijedan incident, a novo okupljanje najavio je za sutra u 18 časova.

"Milorad Dodik je zločinac i ubica", uzviknuo je Dragičević.

"Proslave Nove godine ovdje neće biti. Mi ćemo biti na Trgu Krajine", poručio je Davor Dragičević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nastavlja se protestna šetnja 'Pravda za Davida'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Dec.2018

Nekoliko stotina građana i članovi grupe "Pravda za Davida" su se okupili i u četvrtak uveče na Trgu Krajina u Banjaluci.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.