Proradio vulkan Soputan, izbacuje gust pepeo

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proradio vulkan Soputan, izbacuje gust pepeo

Vulkan Soputan u centralnoj Indoneziji od jutros izbacuje stubove gustog pepela koji dostižu visinu do 7.500 metara, javljaju lokalni zvaničnici.

Dve erupcije su zabeležene danas na planini Soputan koja se nalazi na severnom delu indonežanskog ostrva Sulavesi, rekao je portparol nacionalne agencije za katastrofe Sutopo Purvo Nugroho.

On je rekao da je lokalno stanovništvo upozoreno da izbegava aktivnosti blizu vulkana u očekivanju da vreo pepeo i lava počnu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klize niz padine planine.

Soputan je jedan od preko 120 aktivnih vulkana u Indoneziji.

Indonezija, arhipelag od više od 260 miliona ljudi nalazi se na pacifičkom obodu vatre gde je velika seizmička i vulkanska aktivnost.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PANIKA U INDONEZIJI: Na Papui zemljotres jačine 6,2 stepena Rihtera, na Sulaveziju EKSPLODIRAO VULKAN!

Izvor: Kurir, 16.Dec.2018

DŽAKARTA - Zemljotres jačine 6,2 stepena registrovan je danas oko 168 kilometara jugozapadno od Džajapure, grada u Indoneziji, a na ostrvu Sulavezi u centralnoj Indoneziji eksplodirao je vulkan i izbacuje pepeo do čak 7.500 metara visine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.