Propao portugalski pokret žutih prsluka

Izvor: B92, 21.Dec.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propao portugalski pokret "žutih prsluka"

Lisabon -- Protesti širom Portugalije koji nastoje da oponašaju francuski pokret "žutih prsluka" propao je jer se pojavilo malo ljudi.

Portugalski demonstranti su pokušali da ometaju jutranji špic na različitim lokacijama širom zemlje, ali je policajaca bilo više, preneo je AP.

Protest je izrastao iz Fejsbuk stranice koja je imala za cilj da pruži glas ljudima ljutim zbog stanja u zemlji.

Organizatori kažu da je portugalski pokret "žutih prsluka" nenasilan i da nije povezan ni sa jednom političkom partijom.

Manifest sadrži dugu listu zahteva, od nižih poreza do viših naknada za nezaposlene i bolju zdravstvenu zaštitu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pariz: Utihnuli protesti, sukobi policije sa manjom grupom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2018, 06:28

Protesti "žutih prsluka", koji su proteklih nekoliko nedelja izazivali haos na ulicama Pariza, stišali su se danas, ali je okupljanje manjeg broja ljudi ispred predsedničke palate primoralo policiju da ispali suzavac i upotrebi pendreke...Broj demonstranata na Jelisejskim poljima, koji su bili žarište...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.