Pronađeno telo Tijane Jurić, uhapšen Dragan Đurić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2014, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeno telo Tijane Jurić, uhapšen Dragan Đurić

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija pronašla telo Tijane Jurić i uhapsila ubicu te devojčice čiji je nestanak prijavljen 26. jula. On je kazao da je ubica Dragan Đurić (1980), mesar iz Surčina, koji je uhapšen juče. Neki mediji su bili "mnogo surovi" u izveštavanju o nesreći Tijane Jurić, izjavio je danas otac ubijene devojčice Igor Jurić, napominjući da su ga pojedini čak i ucenjivali da im da izjavu, jer u suprotnom neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objaviti Tijaninu sliku. Gradsko veće u Subotici odlučilo je danas da u petak proglasi dan žalosti u tom gradu zbog ubistva 15-godišnje Tijane Jurić.

"Naša nada da ćemo Tijanu Jurić videti živu nisu se obistinile, policija je juče uhapsila monstruma koji je počinio ovo krivično delo", rekao je Stefanović.

"Kada smo ga pronašli, on je normalno sekao meso, dakle potpuno odsustvo kajanja", rekao je ministar i dodao da je Đurić odmah poslat na poligrafsko testiranje gde je "pao na svim pitanjima", odnosno pokazalo se da je lagao.

Tokom dalje obrade, Đurić je priznao zločin i odveo policiju na mesto gde je zakopao Tijanino telo.

Prema njegovim rečima, on je devojčicu udario automobilom, prišao joj i, kada je zatražila pomoć, uhvatio je za vrat, udarao i ubacio u vozilo, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Obdukcija će utvrditi da li je Đurić silovao Tijanu.

Kako je naveo, Đurić je potom njeno telo odvezao u okolinu Sombora, gde ga je pored puta zakopao.

"Moj lični sud, lični osećaj, jeste da mi je zbog ovakvog krivičnog dela, zbog ovakvog monstruma mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu, možda naše društvo nije bilo spremno za sve tekovine EU, kao što je ukidanje smrtne kazne", rekao je Stefanović.

Dodao je da je ubica od ranije poznat policiji, jer je činio manja krivična dela, kao i to da on nije poznavao Tijanu Jurić.

Stefanović je, zajedno sa direktorom policije Miloradom Veljovićem, bio noćas i na licu mesta.

Stanovnici Bajmoka okupili su se noćas ispred kuće u kojoj žive Tijanini baba i deda, kako bi izrazili saučešće porodici, javio je RTS.

Subotičko Gradsko veće donelo je danas odluku da se sutrašnji dan proglasi za Dan žalosti na teritoriji Subotice.

Tijana je poslednji put viđena 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici, a odmah posle nestanka Tijane u potragu su se, pored srpske, uključili mađarska policija, Evropol, Interpol i međunarodni sajt posvećen nestaloj deci u Evropi.

Tijanin otac: Neki mediji ucenjivali porodicu

Neki mediji su bili "mnogo surovi" u izveštavanju o nesreći Tijane Jurić, izjavio je danas otac ubijene devojčice Igor Jurić, napominjući da su ga pojedini čak i ucenjivali da im da izjavu, jer u suprotnom neće objaviti Tijaninu sliku.

"Neću da ih imenujem, oni znaju koji su u pitanju. Kad čovek dođe u ovakvu situaciju da mu nema deteta, onda vi (mediji) na neki način 'upakujete' još 10 stvari, pa ti nije dovoljan bol što ti nema deteta, nego moraš da se boriš i sa svim ostalim stvarima da bi se pravdao", rekao je novinarima Igor Jurić.

On je ukazao da je porodica od Tijaninog nestanka 26. jula prolazila kroz pakao i precizirao da je bilo pritisaka sa svih strana, uključujući i novinare.

Porodica se zato nada da će ubistvo njihove ćerke i tragedija koju su doživeli biti poslednja u Srbiji, rekao je Igor Jurić.

"Ne znam kako da okarakterišem monstruma koji je to uradio, kakav čovek moraš da budeš da bi napakostio detetu... Kad imaš 120 kilograma i iživljavaš se na detetu od 47, onda ne znam da li je to čovek ili životinja, ne znam kako bih ga nazvao", rekao je Tijanin otac.

Igor Jurić je zahvalio čitavoj Srbiji zbog pokazane brige i napora da se njegova ćerka pronađe, svestan toga da je Tijanin nestanak dobio publicitet koji u sličnim slučajevima druga deca nisu imala.

On se nada da će, možda, tragična smrt Tijane Jurić pokrenuti uvođenje oštrije kazne za takve i slične zločine, jer "ljudi moraju da shvate da takve stvari ne smeju da se rade i da to nije normalno".

Večerašnja emisija Sučeljavanje biće posvećena ovom događaju - Prvi program RTV u 21.00

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.