Pronađene mine u dvorištu džamije

Izvor: RTS, 13.Jun.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađene mine u dvorištu džamije

U dvorištu džamije u selu Turija kod Bujanovca, tokom građevinskih radova, pronađena su eksplozivna sredstva. "Sumnja se da je pronađeno oružje trebalo da bude iskorišćeno za teroristički akt", istakla je republički javni tužilac Zagorka Dolovac.

Na dubini od svega dvadesetak centimetara otkriveno je dvanaest mina za ručni bacač, šest raketnih punjenja i tri trenutne tromblonske mine. Mine su bile u tri PVC džaka.

Na mestu gde su pronađene mine, bio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je stari zid. Prilikom rušenja zida bagerom otkrivena je municija. Eksplozivna sredstva su nepoznate proizvodnje.

Zamenik višeg javnog tužioca u Vranju Boban Jovanović dao je nalog Sektoru za vanredne situacije da uništi neeksplodirane mine.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac kaže da se sumnja da je pronađeno oružje trebalo da bude iskorišćeno za teroristički akt.

"Očekujem da će u vrlo kratkom roku nadležni državni organi identifikovati osobe koje se dovode u vezu s nabavkom i čuvanjem ovog oružja i municije i da će protov njih biti pokrenut krivični postupak u skladu sa zakonom" , navodi Dolovac.

Predsednik Koordinaciong tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković kaže da će sa političkim liderima Albanaca s tog područja razgovarati o pronađenom oružju.

"U okviru redovnih aktivnosti, razgovaraćemo, u cilju očuvanja stabilnosti i bezbednosti svih građana na tom području i o pronađenom oružju", rekao je Stanković Tanjugu.

Dodaje da nema preciznih saznanja o pronađenom oružju i da zbog istrage koju sprovode nadležni državni organi to ne može da komentariše.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nađeno oružje, sumnja u terorizam

Izvor: B92, 13.Jun.2014

Bujanovac -- U dvorištu džamije u selu Turija kod Velikog Trnovca pronađena velika količina oružja. Sumnja se da je ono trebalo da bude iskorišćeno za teroristički akt...Do sada je izvađeno 12 ručnih bacača, tri tromblonske mine, 720 metaka i šest barutnih punjenja za ručni bacač...Kako...

Nastavak na B92...

Nađene mine u dvorištu

Izvor: JuznaSrbija.info, 14.Jun.2014, 14:18

U selu Turija kod Bujanovca, u četvrtak po podne, prilikom rušenja starog ogradnog zida u dvorištu džamije, pronađen je arsenal eksplozivnih sredstava.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.