Pronađena olupina indonežanskog aviona

Izvor: B92, 16.Avg.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena olupina indonežanskog aviona

Žitelji provincije Papua na krajnjem istoku Indonezije izvestili su da se avion srušio na tom području.

To je rekao zvaničnik kompanije "Tigana er" nakon što je njihov avion sa 54 putnika i članova posade danas nestao s radara, javili su lokalni mediji.

Operativni direktor Beni Sumarjanto izjavio je da je ta kompanija dobila izveštaje o padu aviona iz jednog sela u šumovitoj i planinskoj oblasti Oksibil i dodao da će spasilački timovi ujutro istražiti to područje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Informaciju je potvrdio i generalni direktor za aviosaobraćaj pri indonežanskom ministarstvu saobraćaja Suprasetjo, koji je rekao da je, prema izjavama očevidaca, avion udario u planinu.

"Avion su pronašli (žitelji sela). Prema njima, avion je udario u planinu. U toku je procedura verifikacije", rekao je Suprasetjo.

Na destine spasilaca uputiće se u to područje rano ujutro, prenele su agencije.

Prehodno je, ruska agencija RIA Novosti prenela izjavu neimeovanog izvora da je indonežanski putnički avion, koji je danas izgubio kontakt sa kontrolom leta, udario u planinu, pri čemu su poginuli svi koji su se nalazili u letelici.

Potraga za nestalim avionom obustavljena je zbog mraka i biće nastavljena u ponedeljak ujutro, rekli su spasioci.

Avion "ATR 42", indonežanske kompanije "Trigana er", u kome se nalazilo 54 putnika i članova posade, izgubio je danas kontakt sa kontrolom leta dok se nalazio iznad zabačenih predela provincije Papue na krajnjem istoku Indonezije.

Šef indonežanske Nacionalne uprave za potragu i spasavanje (BASARNAS) Bambang Soelistjo je za agenciju Rojters potvrdio da je kontakt sa avionom izgubljen.

Na Tviter nalogu agencije BASARNAS se navodi da avion, koji je leteo na domaćoj liniji, pripada kompaniji "Trigana er" i da su se u njemu nalazila 44 odrasla putnika, petoro dece i pet članova posade.

Avion "ATR 42" izgubio je kontakt pola sata nakon uzletanja sa aerodroma Sentani u prestonici Papue, DŽajapuri, na letu do Oksibila, koji je trebalo da traje oko 45 minuta, stoji u saopštenju.

Indonezija ima lošu reputaciju kada je reč o bezbednosti u aviosabraćaju.

U decembru, avion kompanije "Er Azija", koji je leteo od inonežanskog grada Surabaja do Singapura, srušio se u Javansko more tokom olujnog nevremena, pri čemu je poginulo svih 162 putnika i članova posade.

Indonežanski putnički avion udario je u planinu pri čemu su poginuli svi koji su se nalazili u njemu, rekao je neimenovani izvor iz lokalnog avioprevoznika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.