Pronađena najveća zmija na svetu FOTO

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 17:19

Pronađena najveća zmija na svetu FOTO

Najveća zmija na svetu otkrivena je u amazonskoj prašumi, a dugačka je sedam metara i teška 200 kilograma.

Takozvanu severnu zelenu anakondu pronašao je holandski biolog i voditelj emisija o prirodi Frik Vonk, prenosi Dejli mejl.

Neverovatan snimak prikazuje holandskog biologa kako pliva pored ogromne anakonde.

Do sada je samo jedna vrsta zelene anakonde, takođe nazvana džinovska anakonda, bila prepoznata u Amazonu.

Međutim, severna zelena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << anakonda je potvrđena kao posebna vrsta u novoj studiji, objavljenoj u magazinu Diversity ovog meseca.

“Sa 14 naučnika iz devet zemalja otkrili smo da najveće zmije pripadaju različitim vrstama. Iako izgledaju gotovo identično, genetske razlike između njih su 5,5 odsto i to je ogromno. Poređenja radi, ljudi i šimpanze se genetski razlikuju svega dva odsto”, rekao je profesor Frik Vonk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkrivena najveća zmija na svetu: Monstrum težak 200 kila (VIDEO)

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 21.Feb.2024, 10:47

Severnu zelenu anakondu, dugu nepunih osam metara i tešku skoro 200 kilograma, otkrio je profesor i TV voditelj Frik Vonk. Uprkos tome što je anakonda imala glavu veličine ljudske profesor Vonk (40) se nije plašio da se približi monstrumu. Neverovatni snimak prikazuje holandskog biologa kako pliva...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.