Pronađena masovna grobnica Jazida u Siriji?

Izvor: B92, 28.Feb.2019, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena masovna grobnica Jazida u Siriji?

Damask -- Sirijske demokratske snage nastoje da utvrde da li su tela pronađena u masovnoj grobnici na teritoriji preuzetoj od Islamske države, pripadnici naroda Jazidi.

Grobnica u kojoj se nalazi na desetine tela pronađena je u oblasti na istočnoj granici sa Irakom, preneo je Rojters.

Na meti džihadista u Iraku našle su se pored hrišćana, Kurda, umerenih islamista, i sve manjinske zajednice medu kojima je i malo poznat narod Jazida, čije stradanje je potreslo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svet. Na hiljade jazida, pripadnika manjine koja govori kurdski jezik, pobegli su iz svojih domova početkom avgusta pošto su džihadisti iz grupe Islamska država napali i zauzeli njihov grad Sindžar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Siriji pronađena grobnica Jazida?

Izvor: Večernje novosti, 28.Feb.2019

Sirijske demokratske snage, nastoje da utvrde da li su desetine tela pronađenih u masovnoj grobnici na teritoriji koju je preuzeta od islamske države, pripadnici naroda Jazidi, koje su zarobili džihadisti Sirijske demokratske snage, nastoje da utvrde da li su desetine tela pronađenih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.