Pronađen najstariji Hičkokov film

Izvor: Politika, 03.Avg.2011, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen najstariji Hičkokov film

LOS ANĐELES – Novozelandski konzervatori saopštili su da su pronašli tri rolne najstarijeg sačuvanog filma Alfreda Hičkoka, „Bela senka” iz 1924, piše Holivud reporter.

To je prva polovina filma nemog filma, opisanog kao britanska melodrama koju je za distribuciju otkupila holivudska kompanija Luisa Selznika, a koja je Hičkoka, koji je tada imao 24 godine, nabrojala kao asistenta režije, scenografa, montažera i scenaristu.

Film u kojem Beti Kompson igra dve uloge >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << - sestre bliznakinje od kojih je jedna anđeo a druga „bezdušna” - pronađen je u jednom sefu u Filmskom arhivu u Velingtonu.

Pronađene su samo prve tri od šest rolni filma, a koliko se zna ne postoji nijedna druga kopija filma „Bela senka”.

Beta

objavljeno: 03.08.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađen najstariji Hičkokov film

Izvor: Mondo, 03.Avg.2011

Novozelandski konzervatori pronašli su tri rolne najstarijeg sačuvanog filma Alfreda Hičkoka, "The White Shadow" iz 1924, piše "Holivud riporter".

Nastavak na Mondo...

Pronađen redak Hičkokov snimak

Izvor: B92, 03.Avg.2011

Jedan od ranih filmova britanskog režisera Alfreda Hičkoka otkriven je u Filmskom arhivu Novog Zelanda. U arhivu je pronađen prvi deo 16mm nemog filma "Bela senka", snimljenog 1923. godine, na kome je Hičkok radio kao koscenarista i asistent režije...Film prati dve sestre - jednu andjeoskog lika...

Nastavak na B92...

Pronađen Hičkokov rani rad

Izvor: SEEcult.org, 04.Avg.2011, 02:44

Novozelandski filmski arhivisti pronašli su tri rolne jednog od prvih filmova Alfreda Hičkoka (Hitchcock) - neme melodrame “Bela senka” (The White Shadow) iz 1923. godine. Hičkok (1899-1990) je imao svega 24 godine kada je snimljen taj film, koji je pronađen među neidentifikovanim američkim...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.