Narko-diler iz Srbije pronađen mrtav u Hrvatskoj

Izvor: Blic, 10.Mar.2010, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narko-diler iz Srbije pronađen mrtav u Hrvatskoj

Cvetko Simić (44) iz Beograda, koga srpska policija dovodi u vezu sa pojedinim ubistvima i prodajom droge, inače kum Luke Bojovića koji važi za jednog od šefova u srpskom podzemlju, ubijen je, a njegovo telo je zatim raskomadano i bačeno u zagrebačko jezero Jarun, u čijoj blizini je 18. februara nađen i njegov zapaljeni „mercedes“. Cvetan Simić u Hrvatskoj hapšen s drogom, odmah posle ubistva Ive Pukanića Foto: pixell

Unakaženo telo bez glave, šaka i nogu u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su u jezeru našla trojica kajakaša. Njegov torzo je isplivao na površinu vode, a dan kasnije ronioci su našli i odsečene noge, koje su bile vezane. Zbog stana tela nije bilo moguće utvrditi identitet ubijenog na osnovu otisaka prstiju, pa je identifikovan na osnovu analize DNK.

Sredinom februaru u Zagrebu, blizu jezera Jarun, gde je nađeno Simićevo telo, zapaljen je „mercedes" bez registracije. Hrvatska policija tada se obratila kolegama u Srbiji. Iz srpskog MUP-a je prosleđena informacija da se vozilo vodi na Cvetana Simića, starog poznanika našeg MUP-a, čiji je nestanak pre mesec dana prijavila supruga. Ona, međutim, nije iznela pretpostavke o tome gde bi mogao da bude, ali se već tada sumnjalo da je možda ubijen.

Sadašnja saznanja policije ukazuju da je Simić ubijen u kriminalnom obračunu iza koga stoji trgovina drogom. Simić je, prema saznanjima „Blica", rodom iz Bosne i Hercegovine, dosta je boravio u inostranstvu a poslednjih godina živeo je u prestonicu Srbije. On je ranije hapšen zbog krađe vozila, a poslednjih godina njegovo ime povezivalo se sa švercom droge, a veruje se i da je u regionu imao dobre veze.

- Operativna saznanja ukazuju na to da je poslednjih godina visokopozicioniran i u švercu droge. Takođe se dovodio u vezu i sa nekim drugim zločinima, ali nije bilo materijalnih dokaza koji bi potvrdili ta naša saznanja. Bio je izuzetno blizak sa kumom Lukom Bojovićem, kao i sa Goranom Marićem i Ilijom Novovićem, koji su u aprilu prošle godine ubijeni, a zatim su njihova tela spaljena i ostavljena u džipu u Dobanovcima - kaže sagovornik „Blica" iz MUP Srbije.

Ubijeni Cvetan Simić

Prema saznanjima „Blica", Cvetko Simić uhapšen je u Hrvatskoj dan posle ubistva vlasnika „Nacionala" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića, a na osnovu informacije srpske policije. Kod Simića je tada nađena droga. Prema nezvaničnim informacijama, on se navodno u hrvatskim kriminalnim krugovima raspitivao za ubistvo Pukanića. Ubrzo je pušten iz pritvora, ali mu je tada verovatno uzet profil DNK, na osnovu koga je i identifikovan u Hrvatskoj. Prema saznanjima „Blica" iz hrvatske policije, Simić je prošao ispitivanje na poligrafu, a tvrdio je da je droga koja je kod njega nađena bila za ličnu upotrebu.

- Identifikovan je na osnovu analize DNK. Njegov identitet je upoređivan sa DNK profilima koje imamo u svojoj bazi - rekao je za „Blic" Krunoslav Borovec, portparol hrvatskog MUP-a. Borovec međutim nije želeo da „u interesu istrage" kaže kako se Simićev DNK profil našao u hrvatskoj bazi podataka, kao i kada je on ušao u Hrvatsku. Nakon identifikacije tela, predstavnici hrvatske policije posetiće danas kolege u Srbiji radi dobijanja novih informacijama, posebno o Simićevim poslovnim vezama.

Inače, samo nekoliko dana nakon što je policija našla zapaljena tela Marića i Novovića, uhapšen je Sreten Jocić, zvani Joca, koji je bio u sukobu s njima. Jocić je tada uhapšen zbog sumnje da je organizovao ubistvo vlasnika „Nacionala" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića.

Telo isečeno hirurški precizno

Hrvatski mediji pišu da su stručnjaci zagrebačkog Zavoda za sudsku medicinu utvrdili da su udovi odrezani hirurški precizno, na osnovu čega zaključuju da je to učinio - profesionalac. Sudski veštaci znaju i kojim nožem je to urađeno.

„Glava je odrezana sa vratom. Ruke su precizno odsečene između šaka i laktova, a noge odvojene od tela kod čašica. Ti detalji govore da je ubica znao svoj posao", navode hrvatski mediji.

Luka Bojović mu bio kum na venčanju

Cvetanu Simiću je na venčanju u septembru 2006. godine kum bio Luka Bojović. Na svadbenom slavlju u Vili „Jelena" navodno se poteglo i oružje. Pojedini mediji su tada objavili da je Bojović pucao u jednog člana voždovačkog klana. Inače, Luka Bojović, zvani Pekar, hapšen je u septembru 2007. godine kada je u stanu u kome je bio nađeno oružje. Srpska policija je tada saopštila da se osumnjičeni terete i za „pomaganje u skrivanju članova zemunskog klana". Osuđen je na 15 meseci zatvora zbog posedovanja pištolja i falsifikovane lične karte, a iz pritvora je izašao posle sedam meseci. Tada je i Ilija Novović osuđen na dve godine zatvora. Bojovića traže crnogorska i holandska policija zbog sumnje da je umešan u ubistvo Srđana Miranovića pretprošle godine u Podgorici, poznatog kao kuma Sretena Jocića - Joce Amsterdama. Navodno, Miranović je ubijen po nalogu Holanđanina Vilijema Holedera.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leš bez udova na Jarunu - narko-diler iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2010

ZAGREB - Izmasakrirani leš, bez glave, ruku i nogu, koji je pronađen u zagrebačkom jezeru Jarun, identifikovan je kao Cvetko Simić iz Srbije, koga je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije označilo kao narko-dilera, objavio je Jutarnji list...Izvori lista veruju da je reč o osveti narko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srbinu odsečena glava u Zagrebu!

Izvor: Vesti-online.com, 10.Mar.2010

Izmasakrirani leš, bez glave, ruku i nogu, koji je pronađen u zagrebačkom jezeru Jarun, identifikovan je kao Cvetko Simić iz Srbije, objavio je hrvatski "Jutarnji list"...Da podsetimo, hrvatski kajakaši su 8. marta, dok su bili na treningu, pronašli obezglavljeno telo u jezeru i pozvali policiju....

Nastavak na Vesti-online.com...

Obračun srpske mafije u Zagrebu

Izvor: Press, 10.Mar.2010

U jezeru Jarun pored glavnog grada Hrvatske pronađeno raskomadano telo Cvetka Simića, koga hrvatski mediji opisuju kao „beogradskog kriminalca bliskog Luki Bojoviću" .Raskomadani leš koji je pronađen u jezeru Jarun u Zagrebu identifikovan je kao...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.