Proizvode navodne državne udare umesto da reše ubistvo

Izvor: B92, 04.Jan.2019, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Proizvode navodne državne udare umesto da reše ubistvo"

Predsednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica izjavio je da vlasti u Republici Srpskoj proizvode navodne "državne udare".

On je istakao da vlasti to čine umesto da reše ubistvo 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića.

"Cilj je da se priča o navodnom državnom udaru i da to bude glavna tema dok je ubica na slobodi. To su lažne priče kako bi se pokušala sakriti istina o ubistvu Davida Dragičevića. Eto u kakvom ambijentu mi dočekujemo Dan Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srpske", kazao je Govedarica za bijeljinsku BN televiziju.

On je ocenio da u Republici Srpskoj "postoji režim, koji proganja sve one koji traže istinu za ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića", dodavši da to rade samo da bi zataškali njegovo ubistvo.

"Imamo režim koji proganja članove grupe Pravda za Davida', proganja narodnog poslanika Draška Stanivukovića i mnoge druge samo da bi zataškali ubistvo banjalučkog studenta", kazao je Govedarica.

Prema njegovim rečima, Davidovi roditelji i svi ljudi koji im pružaju pomoć i podršku žele samo odgovor na pitanje - ko je i zbog čega ubio Davida Dragičevića, ali da vlast RS više od devet meseci krije odgovor na to pitanje.

Lider SDS-a još je istakao da ga "zabrinjava, ali i boli činjenica da uoči velikih srpskih praznika policija Republike Srpske rasteruje narod iz porte srpskog hrama".

"Kome smeta da majka zapali svijeću za pokoj duše svoga sina? Smeta isključivo vlasti kojoj nije stalo da reši ubistvo Davida Dragičevića. Očigledno je da se nešto krupno krije iza toga", naveo je Govedarica.

On je dodao da ima utisak da vlast Republike Srpske u slučaju ubistva Davida Dragičevića "nekoga krije i spremna je na sve da to i dalje sakriva".

Od 30. decembra do danas uhapšeno je i saslušano dvadesetak građana, kao i troje članova Partije demokratskog progresa (PDP), zbog sumnji da su remetili javni red i mir, ali i počinili krivična dela "ugrožavanja sigurnosti" i namere da izazovu navodni državni udar.

Tog dana održan je veliki skup "Pravda za Davida" i protestna šetnja gradom, a građani su tražili ostavku ministra unutrašnjih poslova i hapšenje ubica mladića.

Davidov otac Davor Dragičević poslednji put je viđen 30. decembra 2018. godine, posle velikog skupa i protestne šetnje "Pravda za Davida" kod džamije Ferhadija, od kada mu se gubi svaki trag.

Policija je saopštila da traga za Dragičevićem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.