Proizveden paradajz koji ne treba čuvati u frižideru

Izvor: Blic, 25.Avg.2010, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizveden paradajz koji ne treba čuvati u frižideru

Izraelska kompanija "Hazera dženetiks" objavila je novo otkriće - paradajz "Antonela" koji ne treba čuvati u frižideru.

Taj paradajz zadržava čvrstoću i ukus i ne kvari se čak ni posle nedelju dana na sobnoj temperaturi. Proizveden je s ciljem da izdrži toplo izraelsko leto. Odgajan je u staklenim baštama i prodavaće se u svežnjevima, jer tako zadržava boju, između ostalog.

Naučnik koji je razvio ovu specifičnu vrstu preporučuje da se paradajz drži >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na hladnijem mestu nekoliko dana pre nego što se konzumira.

Kompanija koja gaji hibridne biljke procenjuje da zbog otpornosti na toplotu "Antonela" ima potencijal da osvoji deset odsto tržišta paradajza u Izraelu u kratkom roku. Paradajz je najpopularnije povrće u toj zemlji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.