Izvor: Blic, 25.Avg.2010, 21:25 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Proizveden paradajz koji ne treba čuvati u frižideru
Izraelska kompanija "Hazera dženetiks" objavila je novo otkriće - paradajz "Antonela" koji ne treba čuvati u frižideru.
Taj paradajz zadržava čvrstoću i ukus i ne kvari se čak ni posle nedelju dana na sobnoj temperaturi. Proizveden je s ciljem da izdrži toplo izraelsko leto. Odgajan je u staklenim baštama i prodavaće se u svežnjevima, jer tako zadržava boju, između ostalog.
Naučnik koji je razvio ovu specifičnu vrstu preporučuje da se paradajz drži >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na hladnijem mestu nekoliko dana pre nego što se konzumira.
Kompanija koja gaji hibridne biljke procenjuje da zbog otpornosti na toplotu "Antonela" ima potencijal da osvoji deset odsto tržišta paradajza u Izraelu u kratkom roku. Paradajz je najpopularnije povrće u toj zemlji.