Prohodan put kod Jagnjenice

Izvor: RTS, 06.Dec.2011, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prohodan put kod Jagnjenice

Srbi i Kfor uklonili su barikade i potpuno očistili put Zubin Potok–Zvečan kod Jagnjenice. Nakon što je postavljen kontrolni punkt Kfora, saobraćaj je normalizovan.

18.15 - Meštani i pripadnici Kfora potpuno su očistili put kod Jagnjenice. Postavljen  kontrolni punkt i saobraćaj je normalizovan. 

Građani sa severa Kosmeta i vojnici Kfora uklonili su barikade i potpuno očistili put Zubin Potok–Zvečan, što je rezultat jučerašnjih dogovora predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i predstavnika Kfora.

Saobraćaj na tom delu puta je normalizovan nakon što je Kfor postavio kontrolni punkt. Kako javlja izveštač RTS-a, večeras neće biti nikakve kontrole.

Kfor će, zajedno sa pripadnicima KPS-a iz Zubinog Potoka, sutra ujutru oko 8 časova početi da vrši kontrolu vozila.

Inače, oko 18 sati dopremljen je i kontejner koji će Srbima služiti kao zaštita od snega koji je počeo da pada, tokom noćnog dežurstva.

Srbi su jutros bagerom sklonili šut i pesak sa tog puta, a Kfor je zatim svojim vozilima uklonio autobuse i kamione koje je oštetio u akciji probijanja barikade u Jagnjenici pre osam dana.

Srbi dežuraju na barikadi u susednom Zupču, gde je na magistralnom putu Kosovska Mitrovica–Ribariće otvorena samo jedna saobraćajna traka.

I na ostalim barikadama na severu Kosova organizovana su dežurstva, a nakon jučerašnjeg uklanjanja barikada kod Jarinja kontrolu saobraćaja vozila koja dolaze iz pravca centralne Srbije, i obrnuto, obavljaju vojnici Kfora.

Srbi su barikade počeli da uklanjaju juče nešto posle 11 časova, kada su uklonili prvu prepreku na putu Zubin Potok–Zvečan, posle dogovora da Kfor na tom delu uspostavi kontrolni punkt na kome će dežurati sa pripadnicima KPS-a iz lokalne policijske stanice.

Posle prve akcije kod Jagnjenice, Srbi su uklonili još tri barikade ka Jarinju.

Predsednik Opštine Zubin Potok rekao je juče da dogovor ne znači da će se Srbi povući sa barikada i dodao da će mirnim putem nastaviti da se bore protiv "instaliranja kosovskih institucija".

Ljudi će, kako kaže, ostati na barikadama, jer ne mogu biti sigurni da Euleks i kosovske institucije neće koristiti i ovaj put i ovu raskrsnicu za svoje potrebe.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.