Program za rano otkrivanje karcinoma u više domova zdravlja

Izvor: Blic, 02.Feb.2014, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program za rano otkrivanje karcinoma u više domova zdravlja

U toku ove godine planira se povećanje broja domova zdravlja u kojima će se sprovoditi Nacionalni program za rano otkrivanje raka dojke, raka grlića materice i debelog creva, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.

U toku je javni poziv Ministarstva zdravlja za prijavu projekata za realizaciju Nacionalnog programa "Srbija protiv raka", a na skrining raka dojke pozivaju se žene od 50 do 69 godina i sprovodiće se u 41 domu zdravlja. Skrining raka grlića materice sprovodiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se u 41 domu zdravlja i pozivaju se žene od 25 do 64 godine. Na skrining karcinoma debelog creva pozivaju se žene i muškarci od

50 do 74 godine, a ove godine će moći da se pregledaju u 31 domu

zdravlja.

U okviru podrške sprovođenju Nacionalnog programa onkološke zdravstvene zaštite "Srbija protiv raka", Ministarstvo zdravlja uputilo je javni poziv zdravstvenim ustanovama za prijavu projekata za realizaciju Nacionalnog programa "Srbija protiv raka". Projekte mogu prijaviti sve zainteresovane zdravstvene ustanove sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite iz Plana mreže zdravstvenih ustanova. Prijavu projekta mogu zajednički podneti dve ili više zdravstvenih ustanova.

Kako je saopšteno, Nacionalni program "Srbija protiv raka", predstavlja odgovor na činjenicu da su jedan od najčešćih uzročnika oboljevanja i smrtnosti maligne bolesti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Testiranje na rak dojke, grlića materice i debelog creva u Domovima zdravlja

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2014, 09:03

Tokom ove godine planira se povećanje broja domova zdravlja u kojima će se sprovoditi Nacionalni program za rano otkrivanje raka dojke, raka grlića materice i debelog creva, saopšteno je iz Ministrastva zdravlja...Na skrining raka dojke pozivaju se žene od 50 do 69 godina i sprovodiće se u 41 domu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.