Profesionalizacija medija uz pomoć budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2009, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesionalizacija medija uz pomoć budžeta

PANČEVO - Izvršno veće Vojvodine pomoći će naredne godine digitalizaciju i profesionalizaciju regionalnih medija u pokrajini, najavila je danas u Pančevu sekretarka za informisanje Ana Tomanova Makanova.

Najveći problemi vojvođanskih elektronskih medija su neodgovarajući prostor za rad, mala finansijska sredstva i niska stručnost kadrova, ocenila je Makanova posle sastanka s gradonačelnicom Pančeva Vesnom Martinović i rukovodstvom RTV Pančevo.

Ona je najavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će mediji u Vojvodini moći iduće godine da računaju na finansijsku pomoć iz budžeta za kupovinu moderne digitalne tehnike i osposobljavanje mladih kadrova za rad u medijima.

"Cilj nam je da napravimo mrežu regionalnih medija, zbog čega ćemo iz budžeta pomoći kupovinu digitalne tehnike i stipendiranje mladih kadrova da bismo dobili profesionalce u medijima", rekla je Tomanova Makanova.

Sekretarka za informisanje Vojvodine je u naselju Vojlovca, pretežno naseljenom Mađarima i Slovacima, otvorila internet prezentaciju te pančevačke mesne zajednice.

Sajt je urađen na tri jezika, srpskom, mađarskom i slovačkom, a njegovu izradu pomogli su pokrajinski Sekretarijat za informisanje i grad Pančevo.

Time su počeli ovogodišnji 15. Žetelački dani, tradicionalna manifestacija posvećena završetku žetve pšenice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.