Produženi konkursi za upis u vojne škole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2010, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produženi konkursi za upis u vojne škole

BEOGRAD - Konkursi za prijem kadeta i kadetkinja Vojne akademije i učenika Vojne gimnazije zbog molbi zainteresovanih da se produži rok kako bi se pribavila potrebna dokumenta za prijavu produženi su do 1. aprila, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Konkursi su prvobitno bili otvoreni do 15. marta, a Vojna akademija u novu školsku godinu primiće 240 devojaka i mladića na šest studijskih programa.

Za prijem u školskoj godini 2010/11 zainteresovani mogu konkurisati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na sledeće studijske programe: menadžment u odbrani, vojnomašinsko inženjerstvo, vojnoelektronsko inženjerstvo, vojnohemijsko inženjerstvo, vojno vazduhoplovstvo i logistika odbrane.

Po uspešnom završetku VA, nove oficire čeka zaposlenje u jedinicama Vojske Srbije, a stručno usavršavanje moći će da nastave na diplomskim akademskim (master) studijama VA ili na drugim fakultetima u zemlji i inostranstvu.

Diploma, koju će steći novi oficiri biće priznata na svim fakultetima u Srbiji i u inostranstvu, jer su studijski programi VA u potpunosti prilagođeni Bolonjskoj deklaraciji.

Od zainteresovanih mladića i devojaka, u uslovima konkursa se traži da su državljani Srbije kao i da su zdravstveno sposobni za školovanje, što će utvrditi vojno-lekarska komisija.

Mogu da konkurišu devojke i mladići rođeni 1989. godine ili kasnije koje nisu udate odnosno nisu oženjeni i protiv kojih se ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Od kandidata se traži i da su završili četvorogodišnju srednju školu ili da pohađaju četvrti razred srednje škole a da na polugodištu četvrtog razreda nemaju slabu ocenu.

Za vreme školovanja, čije sve troškove snosi Ministarstvo odbrane kadeti VA imaju status vojnog lica, a za vreme školovanja stanuju u internatu.

Od kandidata za upis u Vojnu gimnaziju se, između ostalog traži da su rođeni 1994. godine ili kasnije i da su V, VI, i VII razred i prvo polugodište VIII razreda osnovne škole završili sa najmanje vrlo dobrim uspehom.

Zainteresovani takođe moraju da u svim razredima školovanja iz vladanja imaju najmanju ocenu vrlo dobar - četiri.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžen konkurs za prijem u Vojnu akademiju i Vojnu gimnaziju

Izvor: Capital.ba, 04.Mar.2010

BEOGRAD, Konkurs za prijem kadeta i kadetkinja Vojne akademije i učenika Vojne gimnazije u Beogradu produžen je do 1. aprila, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Srbije. Konkurs je otvoren do 1. aprila ove godine zbog molbi zainteresovanih da se produži rok kako bi bila pribaviljena potrebna...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.