Produžen pritvor Šarančiću

Izvor: RTS, 03.Sep.2010, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Šarančiću

Apelacioni sud u Beogradu produžio je pritvor na još tri meseca bivšem direktoru Železnica Srbije Milanku Šarančiću i trojici njegovih saradnika.

Portparolka Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić izjavila je agenciji Tanjug da je taj sud produžio pritvor na još tri meseca bivšem direktoru Železnica Srbije Milanku Šarančiću i trojici njegovih saradnika.

Prema njenim rečima, rešenjem od 30. avgusta sud, osim Šarančiću, produžio pritvor i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zoranu Miličeviću, Miloradu Čelebiću i Dragoslavu Pejčiću, prenosi agencija Tanjug.

Prema tom rešenju, pritvor može da im traje do 2. decembra. Piljićeva je napomenula da im je pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će u toku istrage uticati na svedoke ili sakrivati i prepravljati dokaze, kao i zbog toga što je za krivično delo za koje se terete zaprećena kazna od preko 10 godina zatvora.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu vodi istragu protiv Šarančića i njegovih saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili budžet Srbije za više od milion i 240.000 evra.

Na teret im se stavlja sporna nabavka šest dizel električnih lokomotiva od slovenačkih železnica i 10 dizel motornih vozila od švedske kompanije "Šveden reil", jer je taj posao mogao da se obavi u Srbiji.

Oni su osumnjičeni da su ostvarili imovinsku korist nezakonitim sprovođenjem postupka javne nabavke lokomotiva i elektromotornih vozila i uvođenjem u posao posredničkih firmi, među kojima se pojavljuju i strana pravna lica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠARANČIĆ PRODUŽEN PRITVOR DO 2. DECEMBRA

Izvor: Kurir, 03.Sep.2010

Iza rešetaka ostaju i Zoran Miličević, Milorad Čelebić i Dragoslav Pejčić..BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu produžio je pritvor na još tri meseca bivšem direktoru Železnica Srbije Milanku Šarančiću i trojici njegovih saradnika, izjavila je portparol suda Mirjana Piljić...Ona je navela...

Nastavak na Kurir...

Šarančiću i saradnicima ponovo produžen pritvor

Izvor: Blic, 03.Sep.2010

Apelacioni sud u Beogradu produžio je pritvor na još tri meseca bivšem direktoru Železnica Srbije Milanku Šarančiću i trojici njegovih saradnika, izjavila je danas Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić. ..Ona je navela da je rešenjem od 30. avgusta sud, osim Šarančiću, produžio pritvor i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.