Prodaju njive i grobna mesta da bi peglali lice

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaju njive i grobna mesta da bi peglali lice

Da bi zategla lice, skinula višak sala sa stomaka i uklonila podočnjake, jedna starija gospođa iz Beograda prodala je svoje grobno mesto.

Ovaj primer pokazuje na šta su sve muškarci i žene spremni u nameri da obave estetsku operaciju ukoliko za nju nemaju dovoljno novca. Iz ordinacija za estetsku hirurgiju priznaju da njihovi pacijenti prodaju porodični nakit, njive, zadužuju se u banci, sve da bi platili njihove usluge.

"Imali smo pacijentkinju od 70 godina iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Beograda. Kada je došla kod nas želeći da se ulepša, rekla nam je da je došla do novca tako što je prodala porodičnu grobnicu. Rekla je da je baš briga gde će da legne kad umre i da joj je bitno da sada dok je još živa izgleda dobro", priča Milan Colić, plastični hirurg.

I slučaj jedne Novosađanke dokazuje dokle su ljudi spremni da idu da bi platili operaciju. "Ona je prodala majčinu garsonjeru, a posle prve estetske intervencije saopštila je da je njen životni cilj da liči na majku pošto se pokajala što je garsonjeru uopšte prodala, pa smo obavili nekoliko intervencija dok ona nije bila zadovoljna", priča Milomir Gačević, plastični hirurg za Blic.

Postoje i liste čekanja

Nekada su estetske operacije bile sporadične, a danas za pojedine postoje i liste čekanja. Colić ističe da su oba pola spremna da odu pod nož da bi izgledala mlađe, mršavije i lepše. I svi traže slične usluge - zatezanje lica, stomaka, zadnjice, liposukciju, operaciju nosa, kapaka, podvaljaka, transplataciju kose... Sa tom razlikom što muškarci ne ugrađuju silikone, ali česte su operacije uvećanja penisa, a nešto ređe one koje za cilj imaju smanjenje polnog organa. Čak i korekcija grudi postoji u pojedinim bolnicama, kao usluga za muškarce.

"Estetske operacije više nisu privilegija bogatih. U poslednje vreme banke odobravaju kredite baš za ovu namenu, a u pojedinim bolnicama pacijenti imaju mogućnost da plate i na rate", kaže Maja Ginanni Marković, plastični hirurg.

Precizne evidencije o broju obavljenih plastičnih operacija ne postoje, ali sudeći po broju prodatih implantata, godišnje se kod nas obavi oko 3.500 operacija i to samo uvećanja grudi. Najskuplja operacija je zatezanje kože stomaka, koja košta oko 5.000 evra, dok je najjeftinija mezoterapija i to čak 25, 30 evra po tretmanu.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

PLASTIČNE OPERACIJE U SRBA Prodaju grobna mesta i njive da bi peglali lice

Izvor: Blic, 19.Mar.2015

Da bi zategla lice, skinula višak sala sa stomaka i uklonila podočnjake, jedna starija gospođa iz Beograda prodala je svoje grobno mesto...Taj primer pokazuje da su i muškarci i žene na sve spremni u nameri da obave estetsku operaciju, čak i kada nemaju novca. Kako nam je potvrđeno u ordinacijama,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.