Prodaja automobila u Francuskoj najveća od avgusta 2012.

Izvor: Blic, 30.Jun.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja automobila u Francuskoj najveća od avgusta 2012.

Potrošnja francuskih domaćinstava u maju je blago porasla, 0,1 odsto, zahvaljujući rastu potrošnje energije koja je kompenzovala pad kupovina tekstila i odseće, pokazuju podaci francuskog nacionalnog instituta za statistiku INSEE.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ekonomisti su za ovogodišnji maj u proseku očekivali suprotni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trend, odnosno, pad potrošnje domaćinstava od 0,1 odsto, preneo je Rotjers.

A podaci za april-maj pokazuju u odnosu na početak godine usporavanje

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

potrošnje domaćinstava koja čini nešto manje od 50 odsto ukupne potrošnje.

Posle dva meseca oštrog pada, u maju su izdaci za energiju porasli 0,3 odsto, dok su kupovine tekstila i odeće pale 0,3 odsto, posle rasta od 1,5 odsto u aprilu. Potrošnja prehrambenih artikala ostala je stabilna.

Kupovine automobila porasle su treći mesec zaredom, i to po stopi od 0,2 odsto, dostigavši najveći obim od avgusta 2012. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prodaja automobila u Francuskoj najveća od avgusta 2012.

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2015

Potrošnja francuskih domaćinstava u maju je blago porasla, 0,1 odsto, zahvaljujući rastu potrošnje energije koja je kompenzovala pad kupovina tekstila i odjeće, pokazuju podaci francuskog nacionalnog instituta za statistiku INSEE...Ekonomisti su za ovogodišnji maj u prosjeku očekivali suprotni...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.