Probaću da nagovorim Kongres da prizna Palestinu do 2027.

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 20:04

"Probaću da nagovorim Kongres da prizna Palestinu do 2027."

Španski premijer Pedro Sančez rekao je da će probati da nagovori španski Kongres da prizna palestinsku državu pre kraja njegovog mandata, 2027. godine.

"Uradićemo to jer je to naše moralno uverenje, jer je to pravedan razlog, ali i zato što je to jedini način da dve države - Izrael i Palestina - mogu da žive zajedno i koegzistiraju u miru i sigurnosti", rekao je Sančez, prenela je Al Džazira.

U decembru, Sančez je rekao da s obzirom na "video snimke koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vidi i sve većeg broja dece koja ginu, ima ozbiljne sumnje da se Izrael pridržava međunarodnog humanitarnog prava".

Sančez je najviše rangirani i najpoznatiji evropski zvaničnik koji je osudio Izrael zbog napada na Gazu, a u osudama su mu se priključili politilčari iz Irske i Belgije, navodi Al Džazira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"TO JE JEDINI NAČIN DA ŽIVE U MIRU" Španski premijer: Probaću da nagovorim kongres da prizna Palestinu do 2027.

Izvor: Blic, 10.Mar.2024, 00:18

Španski premijer Pedro Sančez rekao je da će probati da nagovori španski Kongres da prizna palestinsku državu pre kraja njegovog mandata, 2027. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.