Prljave značke Srbije: 111 krivičnih prijava, 107 policajaca i 177 krivičnih dela

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prljave značke" Srbije: 111 krivičnih prijava, 107 policajaca i 177 krivičnih dela

Beograd -- Sektor unutrašnje kontrole je od 1. januara podneo 111 krivičnih prijava protiv 107 policijskih službenika i drugih zaposlenih u MUP-u, piše "Politika".

Svi oni se sumnjiče da su počinili 177 krivičnih dela, koja je te podatke dobila od MUP-a.

Među krivičnim delima koja se osumnjičenim pripadnicima MUP stavljaju na teret preovlađuje zloupotreba sluzbenog položaja i primanje mita, prenosi list.

Sektor unutrašnje kontrole najvise otkriva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krivicna dela sa elementima korupcije, a najvise prijava u MUP-u podnosi se protiv saobraćajnih policajaca.

Slede oni koji se bave opstim i upravnim poslovima i granicna policija dok je, sudeći prema statistici SUK-a, broj otkrivenih kriminalistickih policajaca sa "prljavim" značkama minimalan.

Prosle nedelje uhapsena su dvojica policajaca osumnjicenih za pomaganje u pokušaju ubistva Darka M. ispred beogradskog splava, a prema navodima lista, sigurnosne kamere snimile su napad ispred i to je pomoglo u identifikaciji nasilnika.

Na osnovu snimka biće utvrđeno i kakva je bila uloga pripadnika MUP-a u pokusaju ubistva, navodi Politika, koja saznaje da su oni suspendovani i da je protiv njih pokrenut disciplinski posutpak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podneto 111 krivičnih prijava protiv zaposlenih u MUP-u, najviše protiv saobraćajaca

Izvor: Radio 021, 25.Jul.2019

Sektor unutrašnje kontrole od 1. januara podneo je 111 krivičnih prijava protiv 107 policijskih službenika i drugih zaposlenih u MUP-u, piše "Politika"...Svi oni se sumnjiče da su počinili 177 krivičnih dela, piše Politika koja je te podatke dobila od MUP-a...Među krivičnim delima koja se osumnjičenim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.