Priznanje “Dama regiona” dr Gordani Damnjanović

Izvor: Šumadija Press, 02.Dec.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje “Dama regiona” dr Gordani Damnjanović

Godišnje regionalno priznanje za dostignuća u oblasti socijalne zaštite „Dama regiona 2015“ pripalo je dr Gordani Damnjanović, članu Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja.

Tako se dr Damnjanović našla u društvu 12 najuspešnijih žena u regionu među kojima su uspešne preduzetnice, menadžerke, umetnice, novinarke, klinički psiholog i jedna majka šestoro dece.

Organizator ove manifestacije je kraljevačko Udruženje građana „Dete u srcu“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << a priznanja je na svečanosti u Kraljevu dodelio Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako kaže dr Gordana Damnjanović, ovo priznanje ne doživljava samo kao lično priznanje već i kao priznanje gradu Kragujevcu koji je ove godine učinio mnogo toga u oblasti socijalne zaštite, pre svega za izmirenje svih dugovanja prema korisnicima kako bi se otvorio prostor za razvoj novih usluga u 2016.

– Veoma sam zadovoljna što je u ovoj godini, nakon višegodišnjeg dugovanja u oblasti socijalne zaštite, odgovorna lokalna samouprava stabilizovala sistem. Obećanja data na početku godine da će se onima kojima je potrebna pomoć zaista i pružiti u toku ove godine i realizovati sve ono što se duguje, zaista je i učinjeno. Moj doprinos je doprinos nekog ko sebe smatra operativcem, ko sebe smatra prvim među jednakima. Na meni je bila velika odgovornost da sve to iznesem, ali to svakako ne bih mogla sama bez svojih saradnika i podrške gradonačelnika. Najveća satisfakcija su mi zadovoljni korisnici u sistemu socijalne zaštite. To je osmeh na licu majke dečaka koji boluje od autizma i koji je nakon 18 godina prvi put izašao iz kuće zahvaljujući podršci asistenta u porodici, to su zadovoljna lica dece kojima je pružena pomoć i podrška, mnogih porodica, udruženja, komšija, prijatelja, ljudi koji me poznaju i koji kažu da sam ostala ista kao što sam i bila pre nego što sam izabrana na ovu funkciju, i zaista ću takva i ostati – kaže Gordana Damnjanović.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.