Privremeno telo za praćenje medija ne izriče mere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2021, 19:34

Privremeno telo za praćenje medija ne izriče mere

Privremeno nadzorno telo za praćenje medija ne izriče mere već može da konstatuje da je došlo do određenih nepravilnosti ili nepoštovanja zakona, kaže član tog tela Zdravko Veselinov.

Veselinov je za Tanjug rekao da je telo za praćenje medija, pozivajući se na zakone, prosledilo medijima uputstvo kako da izveštavaju u predizbornoj kampanji, a političarima molbu da učestvuju u svim programima.

"Mi smo ih obavestili da je društvo duboko polarizovano i pozvali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ih da se smire strasti kako bi se smanjila negativna atmosfera u društvu", rekao je Veselinov.

On dodaje da su u apelu naveli da jedan deo medija favorizuje jedan deo opozicije, a drugi vlast.

"Zamolili smo ih (da učestvuju na svim programima) jer nemamo drugi mehanizam, ne smemo da izreknemo meru nego možemo da konstatujemo da je došlo do nekih nepravilnosti i da nije došlo do poštovanja zakona", rekao je Veselinov.

Navodeći da telo treba da ima 12 članova shodno dogovoru u međustranačkom dijalogu, Veselinov je kazao da još jedan član koga treba da predloži opozicija nedostaje i da je to telo uputilo pismo predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću da ga predloži, budući da zvanično Skupština predlaže članove.

"Mi smo insistirali na tom 12. članu. Dačić je nedavno izjavio da postoje razni predlozi, ali član još nije izabran", ukazao je Veselinov.

Za sada je, kaže, atmosfera na sednica konstruktivna i nije bilo tema koje bi mogle da dovedu do nadglasavanja.

Prema njegovim rečima, zvanično to telo još nije počelo da prati medije, navodeći da će članovi tela sledeće nedelje posetiti REM kako bi se upoznali sa načinom funkcionisanja regulatora u tehničkom smislu.

Očekuje se da se posle toga napravi metodologija za praćenje medija.

Izrazio je nadu da će Privremeno telo za praćenje medija imati što manje posla, jer bi to značilo i da ima manje sukoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.