Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privrednici: Pravilnik o izgledu policijske uniforme problem za bh. kompanije

SARAJEVO - Privredna komora Federacije BiH i Privredna komora Republike Srpske uputile su dopis Ministarstvu bezbjednosti BiH u kojem navode da će novi Pravilnik o izgledu policijske uniforme u policijskim tijelima BiH izazvati probleme velikom broju bh. kompanija koje se bave tom djelatnošću.

U tom smislu entitetske privredne komore uputile su zajedničku molbu da se pokrene dijalog sa bh. proizvođačima vojne i policijske opreme.

"U prethodnim dopisima koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << upućeni resornom ministarstvu od naših institucija, ali i proizvođača, nastojali smo ih informisati da ne zahtijevamo povlašteni položaj proizvođača, niti snižavanje kriterija kvaliteta uniformi, već mogućnost otvorenog dijaloga kako bi se upoznali o posljedicama koje će donijeti novi Pravilnik, te pravo na učestvovanje u procesu javnih nabavki", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da bh. proizvođači izrađuju kvalitetne proizvode koji opravdavaju svoju namjenu.

"Kao takvi uspješno ispunjavaju sve uslove i veoma strogo propisane standarde na inostranim tržištima. Takođe, radi se o domaćim kompanijama izvrsne tehnološke opremljenosti, koje zapošljavaju velik broj radnika uz angažovanje i dodatnih kooperanata, a čiji su proizvodi na inostranim tržištima prepoznati kao kvalitetni", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.