Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Maj.2013, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privredni rast u SAD u prvom kvartalu 2,4 odsto

Američka privreda ostvarila je od januara do marta rast na godišnjem nivou od 2,4 odsto, što je nešto manje od prognoziranih 2,5 odsto, saopštilo je danas minstarstvo trgovine SAD. Rast u kvartalu od oktobra do decembra prošle godine je iznosio 0,4 odsto. U prvom kvartalu ove godine potrošnja je bila nešto veća od očekivane, ali je bilo usporeno obnavljanje zaliha u privredi, a dublji su bili rezovi u budžetskoj potrošnji državnih i lokalnih vlasti. Ekonomski stručnjaci smatraju da će u ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Umeren rast američke privrede u prvom kvartalu

Izvor: GdeInvestirati.com, 31.Maj.2013, 10:07

VAŠINGTON - Minstarstvo trgovine SAD je saopštilo da je američka ekonomija u prvom tromesečju porasla 2,4 odsto, što je 0,1 odsto manje od prve procene pre mesec dana.   Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.