Privođenja zbog prisluškivanja u Turskoj

Izvor: SandzakPress.net, 20.Jan.2015, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privođenja zbog prisluškivanja u Turskoj

Turska – Akcija je pokrenuta zbog nezakonitog prisluškivanja predsjednika Erdogana, premijera Davutoglua i drugih zvaničnika. Zbog nezakonitog prisluškivanja telefona visokih turskih zvaničnika, u utorak ujutro je privedeno najmanje 20 osoba tokom akcija provedenih u četiri turska grada, javlja agencija Anadolija. Akcija je pokrenuta nakon što je utvrđeno da su nezakonito prisluškivani telefoni turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, premijera Ahmeta Davutoglua, predsjednika Ustavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << suda Hasima Kilica, načelnika Generalštaba turske vojske Necdeta Ozelama, zamjenika premijera Bulenta Arinca te članova Vijeća za nacionalnu sigurnost. Radi se o nezakonitom prisluškivanju “običnih” telefona i onih s kriptografskim mehanizmima, a akcija privođenja je provedena po nalogu tužilaštva u Goldbasiju, gradu u blizini Ankare. Hapšenja traju od ljeta U okviru operacije, u Ankari je privedeno 20 uposlenika Ureda za telekomunikacije i vezu, koje djeluje pri Ministarstvu prometa, pomorstva i komunikacija Turske. Pored toga, objavljena je potjernica za još 22 člana TIB-a, kao i za šest osoba iz Turskog vijeća za naučna i tehnološka istraživanja, vodeće agencije za upravljanje, finansiranje i provedbu istraživanja. Agencija Hina prenosi kako je riječ o najnovijoj istrazi u dugom nizu od sredine prošle godine, pri čemu je privedeno više desetina osoba, među kojima brojni policajci. U petak je počelo prvo suđenje 13 optuženih da su postavili mikrofone u Erdoganove urede, u vrijeme dok je bio na čelu turske vlade. (Agencije)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Erdoanovi telefoni prisluškivani 55 puta

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2015

ANKARA– Tužilaštvo Republike Turske istragom je utvrdilo da su „paralelne strukture“ u Ankari u proteklom periodu nezakonito prisluškivale telefone najviših zvaničnika države, među kojima su i telefoni predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana, premijera Ahmeta Davutoglua i načelnika Generalštaba...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.