Privođenja u Surčinu

Izvor: RTS, 27.Maj.2013, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privođenja u Surčinu

Priveden bivši predsednik opštine Surčin Vojislav Janošević i još 12 nekadašnjih članova veća te opštine, saznaje RTS. Sumnjiče se za krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Policija je privela bivšeg predsednika opštine Surčin Vojisalava Janoševića (DS) i još 12 nekadašnjih članova veća te opštine, saznaje RTS. Oni su osumnjičeni za krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Janošević je sa ostalim osumnjičenima 2008. doneo odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se vlasnicima privremenih lokala na javnoj površini, koji su bili u postupku rušenja pred građevinskom i komunalnom inspekcijom, isplati naknada od po 100 evra po metru kvadratnom kako bi sami uklonili objekte, nezvanično saznaje RTS.

Opština im je po tom osnovu isplatila gotovo 150 hiljada evra. Policija i tužilaštvo sumnjaju da je ta odluka bila nepotrebna s obzirom na to da je inspekcija imala pravni osnov za uklanjanje tih objekata i to o trošku vlasnika.

Osumnjičeni Janošević se, kako je Tanjugu rečeno u MUP-u Srbije, sumnjiči se i da je od januara do 2007. do decembra 2008. zloupotrebio službeni položaj i oštetio opštinu Surčin za 11,2 miliona dinara u korist preduzeća "Velstan".

On je navodno krajem januara 2007, u ime opštine, iako je postojao zaključen ugovor za izvođenje radova na mreži gasifikacije između GO Surčin, JP Srbijagas i "Velstan" doneo odluku da se cena ugovorenih radova poveća i da je bez znanja i učešća ostalih ugovornih strana novembra 2007. zaključio aneks osnovnog ugovora čijom je realizacijom oštećena ta opština.

Pored Janoševića (67), slobode su lišeni i zamenik predsednika veća Vladimir Stefanović (34), kao i nekadašnji članovi veća Darko Mrkobrad (59), Sanja Kolešan (38), Miroje Vidaković (45), Petar Miljuš (40), Milan Brzaković (36), Milenko Žužić (69), Zoran Mitrović Buatavi (39), Mihajlo Ljubinković (39), Stjepan Đurić (69), Dragan Pavlović (42), Svetlana Maletić (43), svi iz Surčina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.