Privedeni član DS nije pisao grafit Smrt Pajtiću?

Izvor: Večernje novosti, 14.Avg.2015, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni član DS nije pisao grafit "Smrt Pajtiću"?

BEOGRAD - Nikola Šijan, advokat I.G., osumnjičenog sa pisanje grafita "Smrt Pajtiću", povodom izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o privođenju njegovog branjenika, izjavio je da je on odbacio tvrdnje o bilo kakvoj povezanosti sa grafitima sa tim natpisom. I.G. je rekao da jeste član Demokratske stranke, kao i da deli stavove kritizera trenutne vlasti i da u tom smislu, podržava sadržinu grafita koji kritikuju vlast, uključujući i grafit sa natpisom „ Lažeš Vučiću“. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Međutim, nezavisno od daljeg toka postupka, smatramo da je određivanje policijskog zadržavanja u ovom slučaju potpuno neopravdano, s obzirom na to da se moj klijent dobrovljno odazvao svakom pozivu državnih organa i izneo svoju odbranu, a samo delo za koje se tereti ne oprvadava određivanje zadržvanja do 48 sati, saopštio je Šijan, On takođe smatra da se ispisivanje grafita, može smatrati, eventualno, svojevrsnim remećenjem javnog reda i mira, ali ne i teškim krivičnim delom koje opravdava ovako tešku meru.Policija je identifikovala osobu koje se sumnjiči da je u Novom Sadu pisala preteće grafite "Smrt Pajtiću", upućene lideru Demokratske stranke Bojanu Pajtiću, izjavio je ranije danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Radi se o osobi I. G. (37) koja je, po sopstvenom priznanju, član Demokratske stranke od 1997. godine, rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare. To delo je, dodao je, kvalifikovano kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti. I. G. je zaposlen u preduzeću "Vojvodina vode".

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pritvor osumnjičenom članu DS-a za grafite "Smrt Pajtiću"

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2015

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je određen pritvor osumnjičenom I.G. za pisanje grafita "Smrt Pajtiću" u Novom Sadu...Stefanović je za RTS istakao da postoje neposredni dokazi o njegovoj krivici, da je veštačenje završeno kao i da policija ima njegove razgovore...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.