Priveden bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi

Izvor: Prva.rs, 20.Mar.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi

Kako navodi Rojters, pozivajući se na svoje izvore iz suda, on je uhapšen zbog sumnje u umešanost u malverzacije sa finansiranjem njegove predsedničke kampanje za izbore koji su održani 2007. Takođe, navodi se i da će Sarkozi uskoro biti saslušan i da je trenutno u pritvorskoj jedinici suda, piše B92.net.
Podsetimo, Nikola Sarkozi bio je predsednik Francuske od 2007. do 2012, a sumnje u finansiranje njegove predsedničke kampanje vše puta su pominjane u medijima.
Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << istraga o tome bila je pokrenuta i 2012, ali je ubrzo suspendovana. Slučaj je ponovo pokrenut prošle godine, kada je nadležni sudija saopštio da ima dovoljno dokaza protiv Sarkozija i za početak sudskog procesa.
Izvor: B92.net

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priveden bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi

Izvor: N1 televizija, 20.Mar.2018

Policija je privela na saslušanje bivšeg francuskog predsednika Nikolu Sarkozija u okviru istrage navoda da je dobio milione evra od režima pokojnog libijskog lidera Moamera Gadafija za predsedničku kampanju 2007, saznaje se iz neimenovanih pravosudnih izvora...Istragu vodi kancelarija za borbu protiv...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.