Pritvor za osumnjičene za razbojništvo

Izvor: RTS, 12.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor za osumnjičene za razbojništvo

Određen pritvor petorici osumnjičenih za više razbojništava u Valjevu. Prilikom hapšenja, kod osumnjičenih pronađena veća količina oružja, ručnih radio stanica, maski "fantomki" i lisica.

Istražni sudija Okružnog suda u Valjevu odredio je pritvor do mesec dana petorici osumnjičenih za više razbojništava i nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva.

Pritvor je određen Draganu M. (32) iz Beograda, Marijanu A. (30) iz Valjeva, Tomi S. (30) iz Valjeva, Predragu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << J. (29) iz Valjeva i Branku K. (30) iz sela Draginac kod Loznice.

Istražni sudija nije odredio pritvor Goranu S. (29) iz Lazarevca jer je smatrao da nije bilo dokaza da je bio član osumnjičene grupe.

Tokom višečasovnog ispitivanja, Toma S. je priznao dela koja mu se stavljaju na teret, a to je delimično učinio i Predrag J. dok su se Dragan M, Marijan A. i Branko K. branili ćutanjem.

Grupa je osumnjičena da je u martu 2008. godine u Valjevu, uz pretnju oružjem, od radnika preduzeća za transport novca "SCP Internešnal" iz Beograda oduzela 2,5 miliona dinara.

Radnici "SCP Internešenal" su sakupljali i do Beograda prenosili dnevni pazar nekoliko većih trgovinskih lanaca iz njihovih prodavnica u Lazarevcu, Lajkovcu i Valjevu.

Osumnjičeni su sa lica mesta pobegli automobilom "fijat tempra", koji je kasnije pronađen zapaljen u Kličevačkom groblju na periferiji Valjeva.

Mladići su u junu 2008. godine, u Ćelijama kod Lajkovca, ponovo pokušali da opljačkaju to preduzeće, ali su tada umesto vreće sa novcem uzeli vreću sa dokumentacijom. I tom prilikom korišćeno je vozilo koje je kasnije pronađeno zapaljeno u selu Bogovađa.

Grupa je osumnjičena i da je prošle godine opljačkala vlasnika jedne privatne menjačnice u Valjevu.

Prilikom hapšenja, kod osumnjičenih je pronađena veća količina oružja, ručnih radio stanica, maski "fantomki" i lisica za vezivanje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.