Pritvor i istraga protiv četvorice osumnjičenih

Izvor: RTS, 30.Jan.2010, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor i istraga protiv četvorice osumnjičenih

Istražni sudija Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor do mesec dana četvorici osumnjičeniha za međunarodnu trgovinu narkoticima u slučaju Balkanski ratnik.

Specijalani tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević precizirao je u izjavi Tanjugu da je istraga pokrenuta i pritvor do mesec dana određen Nebojši Joksoviću i Borislavu Tunjiću osumnjičenima da su članovi organizovane kriminalne grupe koja se u međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razmerama bavila trgovinom narkoticima.

Osumničeni su vezani za zaplenu 2.171 kilograma kokaina u Urugvaju oktobra 2009.

Specijalni tužilac Radisavljević je dodao da je istraga pokrenuta i pritvor određen i Mirku Kneževiću i Milošu Nikoliću osumnjičenima za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Istraga u predmetu međunarodne trgovine narkoticima u slučaju "Balkanski ratnik" proširena je 21. januara na Darka Šarića i Gorana Sokovića, osumnjičenim da su, zajedno sa Željkom Vujanovićem, suorganizatori međunarodne kriminalne grupe koja se bavila prometom narkotika.

Proširenje istrage protiv Šarića i Sokovića peto je proširenje istrage u tome predmetu.

Istraga u slučaju "Balkansi ratnik" pokrenuta je 17. oktobra prošle godine, nakon zaplene 2.171 kilograma kokaina u Urugvaju, zajedničkom operativnom akcijom srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i američke agencije za borbu protiv narkotika (DEA).

Istraga se vodi protiv ukupno 19 osoba, od kojih se za sada 13 nalazi u pritvoru u Srbiji.

Kokain je urugvajska policija zaplenila na jahti "Maui", koja je plovila pod britanskom zastavom u luci Santjago Vaskes, na ušću reke Santa Lusija, 25 kilometara zapadno od Montevidea.

Zbog sumnja da su članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe, koja je vršila nabavku i transport kokaina sa područja Južne Amerike ka teritoriji zapadne Evrope u Srbiji su oktobra prošle godine pored Vujanovića, uhapšeni i Nikola Pavlović, Marko Bulatović, Dejan Dakić, Miloš Pandrc, Radan Adamović, Dragan Labudović i Miloš Kragović.

Još jednio lice uhapšeno u Bosni i Hercegovini (BiH) izručeno je Srbiji.

Krivični zakon Srbije za ovo delo predviđa kaznu zatvora od najmanje 10 godina, bez mogućnosti izricanja kazne ispod zakonskog minimuma.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pritvor za osumnjičene „moravce”

Izvor: Politika, 29.Jan.2010, 23:02

Direktori svilajnačkih škola, ali i roditelji odahnuli posle hapšenja grupe osumnjičene da je prodavala narkotike deci školskog uzrasta ..Svilajnac – Istražni sudija Višeg suda u Jagodini odredio je jednomesečni pritvor za desetoro osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje...

Nastavak na Politika...

"Kokainski ratnik" u pritvoru, pod istragom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2010

BEOGRAD - Istražni sudija Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu pokrenuo je sinoć istragu i odredio pritvor do mesec dana četvorici osumnjičenih za međunarodnu trgovinu narkoticima u slučaju "Balkanski ratnik"...Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević precizirao je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U pritvoru osmoro iz "Globusove grupe"

Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2010

JAGODINA - Istražni sudija Višeg suda u Jagodini Zoran Petrović doneo je rešenje o sprovođenju istrage i odredio pritvor do 30 dana za osmoro uhapšenih u Svilajncu, okviru akcije "Morava", za koje postoji osnovana sumnja da su počinili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.