Pristojna Srbija, na manje ne pristajemo

Izvor: B92, 10.Dec.2015, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pristojna Srbija, na manje ne pristajemo"

Cilj Vlade je da Srbija bude društvo jednakih šansi i ne pristajemo na manje od dostojanstvenog života za sve građanine i građanke normalne i pristojne Srbije.

To je saopštila potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

Čestitajući građanima Srbije praznik Mihajlović, koja predsedava Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, podsetila je i da se današnjim danom završava globalna kampanja „16 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

„Nije dovoljno da o rodno zasnovanom nasilju govorimo samo u ovih 16 dana. Zato ću predložiti Vladi da 2016. proglasimo godinom borbe protiv nasilja nad ženama“, poručila je potpredsednica Vlade.

Mihajlović, koja u ime Vlade koordinira i aktivnostima državnih institucija usmerenih ka poboljšanju položaja Roma, podsetila je da su pripadnici romske zajednice među najosetljivijim kategorijama društva.

"Srbija neće biti moderna država sve dok i 600.000 građana i građanki romske nacionalnosti ne budu imali uslove za pristojan život i dok ne budu imali perspektivu za svoju decu", rekla je Mihajlović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Pristojna Srbija, na manje ne pristajemo

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Dec.2015

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najavila je danas da će predložiti Vladi Srbije da 2016. godinu proglasi godinom borbe protiv nasilja nad ženama...Povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Mihajlović je istakla...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.