Prištini još dva uslova za liberalizaciju

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jul.2017, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prištini još dva uslova za liberalizaciju"

Kosovo mora da ispuni još dva kriterijuma pre nego što mu bude garantovana vizna liberalizacija, izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič.

Kako navodi, Priština treba da nastavi borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala koji su na visokom nivou.

Do sada za Prištinu je važila obaveza da u parlamentu ratifikuje Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Kocijančičeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je podsetila da je prilikom sastanka sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u februaru i predsednik EK Žan Klod Junker pozvao na dalju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ona je dodala i da EU prepoznaje napore koje je Kosovo uložilo u zaključivanje procesa o demarkaciji sa Crnom Gorom, ali "kako je predviđeno predlogom Komisije iz maja 2016. godine, ratifikacija sporazuma je jedan od uslova za liberalizaciju".
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.